1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 1 Haziran'da yasaklar kalkacak mı? Canlı yayında müjdeyi verdi
1 Haziran'da yasaklar kalkacak mı? Canlı yayında müjdeyi verdi

1 Haziran'da yasaklar kalkacak mı? Canlı yayında müjdeyi verdi

1 Haziran normalleşme süreci yaklaşırken Sağlık Bakanlığı Toplum Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kademeli normalleşmeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- Günlük vaka sayısının 8-9 bin bandına gerilediği ülkemizde 1 Haziran'dan itibaren normalleşme planı güncellenecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların hangilerinin kaldırılacağı merak ediliyor. Toplum Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, TRT Haber canlı yayında yaptığı açıklamada "İnşallah hiçbir akşam, hiçbir hafta sonu, hiçbir bayram evimizde kalacağımız günler olmaz" dedi.

Prof. Dr. İlhan, koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin yaptığı açıklamada ise "İnşallah bu hafta sonu son kısıtlama günü olur" ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ın canlı yayında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

İyi bir noktaya doğru yol aldığımızı söylememiz mümkün. Bundan sonraki süreçte gideceğimiz yaklaşım daha çok toplumun bireysel kurallara uyması. Yani fiziksel mesafe, maske, hijyen... İnşallah hiçbir akşam, hiçbir hafta sonu, hiçbir bayram evimizde kalacağımız günler olmaz. İnşallah bu hafta sonu son kısıtlama günü olur.

Hedeflenen grubun 5’te birini aşılamış durumdayız. Yine de aşı olsa da hasta olabilir vatandaşlarımız ama hafif atlatıyor. Sırası gelenlerin aşı olması gerekiyor.

EYLÜL AYINI İŞARET ETTİ

Endişe etmemek, tedbirli olmak lazım. Şu an geldiğimiz noktada elimizde aşı var. Bireysel kısıtlamalara devam edeceğiz, tedbirli olacağız. İnşallah bir daha toplu kısıtlamalara gerek olmayacaktır. Kapalı ortamlarda az bulunmaya dikkat edersek daha güzel zamanlarda ben Eylül-Ekim ayına yol alabileceğimize inanıyorum.

"UMARIM KISITLAMALARLA SON HAFTA SONU OLUR" 
Kısıtlamalarla çok büyük bir başarı elde ettik. Küçük esnafımız çok zorlandı, çok zor bir süreç yaşadık ancak elimizdeki en etkili yöntem buydu. Kısıtlamalar kaldırılsa bile koronavirüs tehlikesi devam ediyor. Koronavirüs tehlikesi geçmedi ama inşallah bu hafta sonu kısıtlamalarla yaşadığımız son hafta sonu olur.

Elbette belli kurallar var. Bu kurallara uyulduğu takdirde 1 Haziran'dan sonra her şeyin açılarak gideceğini düşünüyorum.

1 Haziran normalleşme planıyla ilgili detaylar belli olmaya başladı. İşte Kabine toplantısı sonrası alınması beklenen kararlar:

-1 Haziran sonrası kafe, restoran ve lokantaların kişi sınırlamasıyla birlikte açıklaması bekleniyor.

- İlk etapta düğünlerin açık alanda yapılması planlanıyor. Aşılama sürecinin hızlanmasıyla kapalı alanlarda da düğün yapılmasına izin verilmesi bekleniyor.

- Vaka sayılarına göre halı sahalar, spor salonları ve yüzme havuzları da kapılarını açacak.

 

8/ 8

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.