1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. 10. Yıl Marşı’nı yasaklayan müdür koltuğundan oldu
10. Yıl Marşı’nı yasaklayan müdür koltuğundan oldu

10. Yıl Marşı’nı yasaklayan müdür koltuğundan oldu

BURSA’da okul zillerinde AK Parti’nin seçim müziği haline gelen dombranın kullanılması sonrasında patlak veren skandalların arkasındaki isim koltuğundan oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- BURSA'da okul zillerinde AK Parti'nin seçim müziği haline gelen dombranın kullanılması sonrasında patlak veren skandalların arkasındaki isim koltuğundan oldu. Okul zillerinden 10. Yıl Marşı'nın kaldırılması talimatını veren Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya görevinden alındı.

“YALNIZ BIRAKILDIM”

Eğitim-İş'in yaptığı başvurular sonucunda MEB'den gelen talimat doğrultusunda okul zillerinden dombranın kaldırılmasına yönelik talimat vermek zorunda kalan Bursa İl Eğitim Müdürü, aynı gün 10.Yıl Marşı'nın da zil sesi olarak kullanılmasının önüne geçmeye çalışmıştı. Skandalla ilgili önce İnegöl Eğitim Müdürü Mustafa Karaaslan suçlanmış ancak Karaaslan, “Talimat bana değil İl Milli Eğitim'e ait. Beni yalnız bıraktılar” demişti. Skandalı ortaya çıkaran Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, Sarıkaya'nın görevden alınmasıyla ilgili şunları söyledi:

“MÜCADELE SÜRECEK”

“Bursa'da birçok skandal uygulama ve karara imza atmış bir isimdi. Dombra skandalı da bardağı taşıran son damla oldu. Üstelik bu skandalın baş faili kendisi olmasına rağmen İnegöl Eğitim Müdürü'nün suçlanmasına da ses çıkarmadı. Yaptığının arkasında duramayan bu şahsın, koltuğunda da duramaması gerekiyordu. Eğitim-İş olarak, ülkemizin kurucu değerlerine saldırarak koltuğunu korumaya çalışan, eğitimi gericileştiren, çocuklarımızın geleceği üzerinden siyasi ikbal inşa etmeye çalışan tüm idarecilerle mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.