1. HABERLER

  2. GENEL

  3. 1160 kiloluk "Erzurum'un Ağası" 35 bin TL'ye satıldı
1160 kiloluk "Erzurum'un Ağası" 35 bin TL'ye satıldı

1160 kiloluk "Erzurum'un Ağası" 35 bin TL'ye satıldı

Kapaklı’da özel olarak yetiştirilen 1160 kiloluk "Erzurum'un Ağası" isimli tosun, 35 bin TL'ye satıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Kapaklı’da yıllardır besicilik yapan Ömer Terbiyeli tarafından yetiştirilen 1160 kiloluk tosun, alıcısını buldu. Büyük ilgi çeken "Erzurum'un Ağası" isimli tosun, 35 bin liraya Serhat Emlak sahibi Serhat Ercan’a satıldı.

“BELGESİ OLMAYAN HAYVANLARI SATIN ALMASINLAR”

Bu yıl kurbanlıklara olan ilginin yoğun olduğunu söyleyen Ömer Terbiyeli, “Bu yıl daha pazarlar kurulmadan insanlar kurbanlık arayışına girdi. Bu ilgi bizi de memnun ediyor. Ancak kurban alacak vatandaşların kurban seçerken çok dikkatli olması gerekiyor. Büyükbaş hayvan satın alacakların, hayvanların kulak küpesi ve pasaportu olup olmadığını, koyun, keçi gibi küçükbaş hayvan satın alacakların ise hayvanların kulak küpesi ve nakil belgesi olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Başka ilden sevk edilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ise Veteriner Sağlık Raporu olup olmadığı kontrol edilmeli. Halkımız bu belgeleri olmayan hayvanları satın almasınlar.” ifadelerini kullandı.

“EN GARANTİ YÖNTEM DİŞLERE BAKMAKTIR”

Kurbanlıkların sağlığına ve yaşına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Terbiyeli, “Vatandaşlar kurban vasfını taşıyan hayvanları bu işi bilen mahir insanlarla birlikte alsınlar. Kurban olamayacak, yaşını tamamlamamış hayvanları almasınlar. Şu anda hayvan ırklarından dolayı bazı genç hayvanlar çok cüsseli ve büyük görünüyor. O cüsseye aldanmasınlar. Kurbanlık alırken öncelikle hayvanın ağzına bakmaları gerekir. Ön dişlerinde süt düşünün düşüp de 2 tane kapak dediğimiz dişlerinin açılmasına riayet etsinler. Çünkü yaşı öğrenmenin en garanti yöntemi kapak atıp atmadığıdır. Bazı hayvanlarda kulak küpesinde yaşı tamamlamış gibi görülebilir ama en garanti yöntem, dişlere bakmaktır.” açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.