1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. 24 Haziran seçimlerinde hangi aday partisinden fazla oy alacak?
24 Haziran seçimlerinde hangi aday partisinden fazla oy alacak?

24 Haziran seçimlerinde hangi aday partisinden fazla oy alacak?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında partilerin ve Cumhurbaşkanı adaylarının seçim sürecine ilişkin, 'Kimler partilerinin önüne geçti?' sorusuna yanıt aradı

A+A-

Erzurum Güncel- 24 Haziran seçimleri öncesi siyasi kulislerde hareketlilik artıyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü 'Cumhurbaşkanı adaylarının performansı ve seçim hesapları' başlıklı yazısında, partilerinden daha fazla oy alma ihtimali olan Cumhurbaşkanı adaylarını yazdı.

"Kimler partilerinin önüne geçti?" diye soran Selvi, şunları yazdı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce ve Selahattin Demirtaş’ın partilerinden daha fazla oy alacakları söyleniyor. Meral Akşener ile Temel Karamollaoğlu’nun partileri kadar oy alacakları belirtiliyor. Kadın seçmen açısından Akşener’in şanslı olduğunu düşünüyordum ama bu sonuç bana ilginç geldi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ibre Erdoğan’ın ilk turda seçileceği yönünde. İkinci tur gözükmüyor. Ama cumhurbaşkanı adaylığında başarılı bir profil çizenler açısından 24 Haziran sonrası yeni ikbal kapıları açılabilir. 25 Haziran sabahı, bazı partiler ve liderler açısından veda tarihi olabilir.

24 Haziran’da sandığa gidince milletin nasıl bir denge ortaya çıkaracağı, milletvekili listelerinden daha önemli bir hale geldi. HDP bu seçimlerde anahtar parti rolünde. Barajı aşıp aşmaması milletvekili dağılımını önemli ölçüde etkileyecek."

[Yazının devamı için tıklayın]http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/cumhurbaskani-adaylarinin-performansi-ve-secim-hesaplari-40843075)

PARTNERSosyal medya ikiye ayrıldı: Fotoğraf mı resim mi?Sosyal medya ikiye ayrıldı: Fotoğraf mı resim mi?

İrfan Değirmenci CHP'nin aday listesinde mi? Eskişehir listesi belli olduİrfan Değirmenci CHP'nin aday listesinde mi? Eskişehir listesi belli oldu

CHP’de aday gösterilmeyen isimlerden ilk tepkiCHP’de aday gösterilmeyen isimlerden ilk tepki

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.