1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. 35 gazeteci için gözaltı kararı
35 gazeteci için gözaltı kararı

35 gazeteci için gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ByLock kullandığı iddia edilen 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Sabah saatlerinden itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüpheliler hakkında arama ve gözaltı çalışmalarına başladı. Birgün Gazetesi editörü Burak Ekici'de Bylock kullandığı tespit edildiği öne sürülen şüpheliler arasında yer alıyor. Burak Ekici, gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen 35 şüpheli hakkında gözaltı ve arama kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik soruşturma, elde edilen yeni deliller ve ifadeler doğrultusunda sürüyor. Bu kapsamda, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen 35 şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı verildi.

Savcılığın ayrıca şüpheliler hakkında ikametlerinde arama kararı talep etmesi üzerine nöbetçi hakimlikçe, arama ve yakalama kararı da verildi. Polis ekipleri, 35 şüphelinin adreslerine operasyon düzenliyor.

Aralarında Birgün gazetesinin editörlerinden Burak Ekici'nin de bulunduğu bazı şüpheliler gözaltına alındı. Gözaltı ve arama işlemleri devam ediyor. (AA)

FETÖ OPERASYONUNDA ESKİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI İLE BİRLİKTE 6 GÖZALTI

İstanbul TEM ekipleri yaptığı 3 ayrı FETÖ operasyonda aralarında Eyüp eski Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Metin İşeri'nin de bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri yürüttükleri FETÖ soruşturmaları kapsamında 3 ayrı operasyon düzenledi.

 FETÖ’nün paraları yastıktan çıktı


ESKİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA

Yapılan ilk operasyonda TEM ekipleri, FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı 'ByLock' kullanan Eyüp eski Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Metin İşeri'yi gözaltına aldı.

GAYBUBET VE TSK'DAN SORUMLU ÇİFT GÖZALTINDA 

TEM ekiplerinin FETÖ'ye yönelik ikinci operasyonu ise örgütün aranan kişilerini saklamakta kullanılan 'Gaybubet evleri' olarak adlandırılan güvenli evlerine yönelikti. TEM ekipleri, Yurtdışına kaçmaya hazırlandığı iddia edilen, 'Gaybubet evleri' ve TSK'daki subay ve eşlerinden sorumlu FETÖ içerisinde 'abi' ve 'abla' konumundaki bir çiftin kaldığı eve operasyon düzenlendi. Şüphelilerden birisi para dolu çantayla kaçmak istediği sırada ekipler tarafından yakalandı. Polis evde bulunan 2 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan çiftin örgütün şifreli mesajlaşma programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirlendi. Ekipler, bu operasyon kapsamında bir başka adrese de baskın düzenleyerek 2 kişiyi daha gözaltına aldı.

MAHREM İMAM YAKALANDI

Polis ekiplerinin yaptığı üçüncü operasyon ise, FETÖ'nün Büyük Bölge Talebe Mesulü (BBTM) olan bir kişiye yönelikti. TEM ekipleri örgütün 'Mahrem İmam' yapılanması içerisinde yer aldığını belirlediği bir şüphelinin adresini belirleyerek baskın yaptı. Ekipler, FETÖ'nün Büyük Bölge Talebe Mesulü olarak görev yaptığı iddia edilen bir kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.