1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 6 ayda bağışlanan kan miktarı...
6 ayda bağışlanan kan miktarı...

6 ayda bağışlanan kan miktarı...

Türk Kızılay, gönüllü kan bağışçılarından aldığı destekle Türkiye genelinde yılın ilk 6 ayında 1 milyon 246 bin 349 ünite bağış aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Dünya genelinde her yıl, karşılıksız kan bağışçılarını kutlamak ve  onlara teşekkür etmek adına 14 Haziran "Dünya Kan Bağışçıları Günü" olarak  kutlanıyor.

   

Türkiye'nin kan hizmetlerini yürüten Türk Kızılay, 17 bölge kan  merkezi, 65 kan bağışı ve mobil kan bağışı aracıyla verilen kanları Türkiye  genelindeki hastanelerde tedavi gören hastalara ulaştırıyor.

2005'te hayata geçirilen "Ulusal Güvenli Kan Temini Programı"yla, kan  bağışı rakamlarını artıran Türk Kızılay, kan ihtiyacının tamamını karşılama  hedefine her yıl bir adım daha yaklaşıyor.

Gönüllü, güvenli ve düzenli kan bağışı ilkesiyle çalışan Türk Kızılay,  bu yılın ilk 6 ayındaki bağışlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7'lik  artış kaydetti.

  

AA muhabirinin Türk Kızılay verilerinden derlediği bilgilere göre 1  Ocak ile 12 Haziran 2019 tarihleri arasında, Türk Kızılay tarafından 1 milyon 246  bin 349 ünite kan bağışı toplandı. Geçen yılın aynı dönemine göre kan bağışı  ünite sayısında yüzde 7 oranında artış sağlandı.

 

En fazla bağış toplayan Bölge Kan Merkezleri arasında yüzde 13 ile  Avrupa Bölge Kan Merkezi (İstanbul) ilk sırada yer alırken, yüzde 11 ile Orta  Anadolu Bölge Merkezi (Ankara) ile Ege (İzmir) Bölge Kan Merkezi ikinciliği  paylaştı.

 

Bağışçılara madalya

 

Türkiye'nin en fazla nüfusuna sahip şehri İstanbul, nüfusa oranla en  fazla ünite kanın toplandığı il olurken, İzmir ise bağışçı sayısı bakımından ilk  sırada yer aldı.

 

Yüzde 17'lik kan bağışı oranına sahip İstanbul'u yüzde 7 ile İzmir ve  yüzde 6 ile Ankaratakip etti.

 

Türkiye genelinde yılın ilk 6 ayındaki bağışçıların yüzde 16'sını  kadınlar oluşturdu.

 

Türk Kızılay, "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" çerçevesinde  Türkiye genelinde kan bağışlayarak hayat kurtaran vatandaşları madalya ile  onurlandırıyor. Kan bağışçılarına bu yıl bin 699 altın, 4 bin 937 gümüş ve 48 bin  250 bronz madalya verilecek. Bu madalyalardan 7 bin 199'u, bağışçı sayısı  bakımından ilk sırada yer alan İzmir'de bağışçılara takdim edilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.