1. HABERLER

  2. GENEL

  3. ABD'li heyetle Türk heyetin görüşmesi sona erdi
ABD'li heyetle Türk heyetin görüşmesi sona erdi

ABD'li heyetle Türk heyetin görüşmesi sona erdi

Türkiye ile ABD arasındaki mevcut sorunların çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyeti ile ABD Dışişleri Bakanlığındaki görüşmeler tamamlandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye ile ABD arasındaki mevcut sorunların  çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyetinin ABD Dışişleri Bakanlığında Amerikalı  yetkililerle gerçekleştirdiği görüşme tamamlandı. 

Başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın yaptığı 9  kişilik Türk heyeti ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan'ın  başkanlığını yaptığı Amerikan heyeti arasındaki görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmazken, Türk heyetinin  diğer temaslarına devam edeceği bildirildi.

Görüşmede ağırlıklı olarak, İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına  suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla ev hapsinde bulunan ABD'li papaz  Andrew Craig Brunson konusu ve ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararının ağırlıklı  olarak ele alındığı kaydedildi.

Türk heyetinin temaslarına Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar  Kılıç da eşlik ediyor.

ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri ile görüşme

Öte yandan, AA muhabirine açıklama yapan üst düzey bir ABD Hazine  Bakanlığı yetkilisi, Türk heyeti ile bir görüşme gerçekleştireceklerini ifade  etti.

Türk heyetinde Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve  Maliye Bakanlığından 3'er temsilcinin bulunduğu kaydedilmişti.

Önceki gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı  Mike Pompeo arasında iki ülke arasındaki mevcut sorunların ele alındığı bir  telefon görüşmesi gerçekleştirilmişti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu ile Pompeo  arasındaki görüşmenin ardından ABD ile Türkiye arasındaki sorunların çözümü  konusunu ele almak üzere Türkiye'den bir heyetin ABD'ye giderek görüşmelerde  bulunacağı bildirilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.