1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Adalet Bakanı'ndan Af Açıklaması
Adalet Bakanı'ndan Af Açıklaması

Adalet Bakanı'ndan Af Açıklaması

Son dakika! Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, MHP'nin af teklifi ile ilgili konuştu. Gül, "Tüm paydaşlarla çalışmalarımız devam ediyor. Bu konudaki hassasiyetimiz toplumun hassasiyetiyle aynı" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel-  Adalet Bakanı Abdülhamit GülMHP'nin af teklifi ile ilgili konuştu. Gül "Tüm paydaşlarla çalışmalarımız devam ediyor. Bu konudaki hassasiyetimiz toplumun hassasiyetiyle aynı" dedi.

Gül konuşmasında şunları söyledi:

CEMAL KAŞIKÇI

Gül, "Soruşturma devam ediyor. Ayrıntılar başsavcılıkta. Elde edilen bilgiler başsavcılık tarafından takdir edilecek. Soruşturma gizli bir şekilde yürütülüyor. Önemli olan olayın aydınlatılması. Bu süreci Türkiye çok dikkatli ve başarılı bir şekilde yönetiyor." dedi.

SUUDİ KONSOLOSLUĞU'NUN ARANMASI

Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun aranması hakkında konuşan Gül, "Adli soruşturma hemen başlatıldı. Burası konsolosluk binası. Konsolosluk binasında arama için Suudi devletinin kabulü beklendi. Olayın nasıl olduğunu inceleyecek olan adli mercilerdir" ifadelerini kullandı. Gül, Kaşıkçı'nın kaybolması için "Uluslararası hukukta tartışılacak önemli bir olay" dedi.

BRUNSON'IN TAHLİYESİ

Adalet Bakanı Gül, Rahip Brunson kararı hakkında, "Çok tartışmaya neden oldu. ABD'nin de yaptığı kabul edilemez açıklamaları oldu. Hiçbir şekilde yargılamaları yapan Türk yargısı kararını hiçbir yerden etkilenerek vermiş değildir. Dosyadaki delillere göre baktı, karar verdi. Mahkeme bir karara vardı. Bu kişi beraat etmedi. Karar mahkumiyettir. Suçlu bulunmuştur. Bununla birlikte adli kontrol kararını veren de mahkemedir. Burada kararı veren mahkemedir" ifadelerini kullandı.

GEREKÇELİ KARARI BEKLEMEMİZ GEREKİYOR

"Başından itibaren bu süreç başlatılmış ve sonuçlandırılmıştır. Adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı kaldırılmıştır. Bilmemiz gereken bu kişinin beraat etmediğidir. Kararı veren mahkemedir. Mahkeme gerekçeli kararı açıklayınca kararın gerekçesini göreceğiz. Gerekçeli kararı beklememiz gerekiyor."

MHP'NİN AF TEKLİFİ

Temel hassasiyetimiz toplumun hassasiyetiyle aynı istikamettedir. Bu konuda kararı verecek olan siyasettir.

CHP'NİN İŞ BANKASI HİSSELERİ

Bu anlamda bir çalışma Meclis gündemine muhtemelen gelecektir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.