1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Ağrı'da korkutan olay!
Ağrı'da korkutan olay!

Ağrı'da korkutan olay!

Ağrı merkeze bağlı Ballıbostan Köyü’nde kuduz köpeğin saldırısına uğrayan 2 kişiden biri olan Ahmet Yıldız adlı vatandaş hayatını kaybetti.

A+A-

Erzurum Güncel- Ağrı merkeze 18 kilometre uzaklıkta bulunan Ballıbostan Köyü’nde çiftçilikle geçimini sağlayan 2 çocuk babası 44 yaşındaki AHMET YILDIZ, 3 Temmuz günü akşam saatlerinde dışarıya çıkarken kuduz köpeğin saldırına uğradı. Köpeğin saldırısında yüzü parçalanan Ahmet Yıldız, yakınları tarafından Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yıldız’ın hastanede doktorlar tarafından yüzüne dikiş yapıldığını ve sadece bir iğne vurulduğunu ardından hastaneden taburcu edildiği iddia ediliyor. 25 Temmuz’da köyde rahatsızlanan Ahmet Yıldız, Ağrı’dan Erzurum’a sevk edildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Bölge eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ahmet Yıldız, önceki gün hayatını kaybetti. Yıldız’ın cenazesi dün köy mezarlığına getirilerek defnedildi. Gözyaşlarına boğulan Yıldız ailesini köylü vatandaşlar teselli etmeye çalıştı.

Ahmet Yıldız için köyde taziye çadırı kurulurken, köpeğin ısırdığı Muhammet Polat’ın tedavisi devam ediyor.

Ağabeylerini kaybettikleri için çok üzgün oldukları ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını dile getiren ölen Ahmet Yıldız’ın kardeşi Yusuf Yıldız, kuduz köpeğin köye korku saldığını ve köylülerin akşam saat 18.00’den sonra dışarıya çıkamadıklarını söyledi. Köyde sokak lambalarının bulunmadığını geceleri köyün karanlığa gömüldüğüne dikkat çeken Yıldız, vatandaşların korku ile yaşadıklarını dile getirdi. Kuduz köpeğin yakalanamadığını ifade eden Yıldız “Ağabeyim 3 Temmuz günü akşam saatlerinde tuvalete çıkmak için dışarı çıktığında nerden geldiğini bilmediğimiz bir köpek tarafından ısırılıyor. Ağabeyimin yüzü parçalandığı için hemen hastaneye götürdük. Ağrı Devlet Hastanesi’ne getirdik ve tek iğne yapıldı ve bu iğne hiçbir işe yaramadı. Bizlere de Erzurum’da aşı yapıldı. Ben bunu Erzurum’daki doktorlara da söyledim, bu bir ihmal, Ağrı Devlet Hastanesi’nin bir ihmalidir. Yarım saat içerisinde hasta acile yetişiyor. Acil’in yaptığı ilk müdahale sadece iğne vurmak oluyor. Hastane de bile kanı durmuyordu. Bir, iki saat içerisinde ameliyata aldılar ve dikiş attılar. Normal bize söylenen dikiş atılmaması gerekiyor. Köpek ısırığı veya başka bir ısırık olur bunlara dikiş atılmıyormuş. Ama acil servisin yaptığı dikiş atmak ve bir, 2 gün içerisinde taburcu olması, zaten gözde o yara olmasa aynı gün taburcu ediliyor. Ben Türkiye’de birçok doktorla görüştüm. Doktorların bize söylediği eğer aşı yapılmış olsaydı böyle bir şeyin olmaması gerekiyor. Aşı yapılmamış sadece bir iğne yapılmış, normal yapılması gereken iğnede yapılmamış. O aşıyı bizde oluyoruz, bize yapılan iğne ağabeyime yapılmamış” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.