1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık getirildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık getirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete yayımlandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iki ayrı bakanlığa dönüştürüldü. Kararnameye göre yeni bakanlıklar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yeni kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine AK Parti MKYK üyesi Derya Yanık getirildi.

Habertürk TV'de yayınlanan Açık ve Net programına telefonla bağlanan Bakan Yanık, "Hedefim kadın ve erkeğin eşit bir statüye kavuşması" dedi.

Bakan Derya Yanık'ın ilk açıklamaları;

"KADIN MESELELERİ GÜNCELLİĞİNİ HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEDİ"

"Kadının bir şekilde tarafı olduğu meseleler, Türkiye'de güncelliğini ve önemini hiçbir zaman kaybetmedi" diyen Bakan Yanık, şunları kaydetti: Alan olarak son derece önemli ve kıymetli bir bakanlıktan söz ediyoruz. İnşallah biz de o sorumluluğu yerine getireceğiz. Bizim AK Parti iktidarları olarak en başından itibaren gözettiğimiz bir sonuç var: O da Türkiye'de kadın-erkek her bir yurttaşın eşit, adil ve müreffeh bir hayata kavuşması. Bunu sağlayabilmek adına özellikle kadınlar için politika ve stratejilerin geliştirildiğini hepimiz biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bugüne kadar gösterdiği hassasiyeti, ilgili bakanlıkların çalışmalarını biliyoruz. Benim de hedefim, bu perspektifteki çalışmaları olabildiği kadar ileriye taşımak. Biz Türkiye'de kadınların şiddete uğramaması, sosyal, siyasal ve ekonomik haklarına geniş bir biçimde ulaşabilmesi için çalışıyoruz. Ben de bunun için çalışacağım."

DERYA YANIK KİMDİR?

1972 yılında Kadirli'de doğdu. İlköğrenimini Kadirli'de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aralık 1996 itibariyle İstanbul Barosu'na bağlı olarak Avukatlık Stajını tamamladı. Aynı tarihten bu yana serbest avukat olarak çalışmaktadır.

İnsan hakları, aile hukuku, çocuk ve kadın hakları alanlarıyla ilgili pek çok sivil toplum çalışmasında yer aldı. Çeşitli basın-yayın organlarında muhtelif tarihlerde mesleki, edebi ve siyasi yazı ve çalışmaları yayınlanmış ve yayınlanmaktadır.AK Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olup 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AK Parti Grup Sözcülüğü görevlerini ifa etmiştir.Öğrencilik yıllarından bu yana sivil toplum çalışmalarının içinde olan Yanık, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin yanı sıra pek çok başkaca dernek ve vakıfta üye, yönetim kurulu üyesi ve istişare kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.