1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti'de gelen son anket sonuçları Mehmet Acet yazdı
AK Parti'de gelen son anket sonuçları Mehmet Acet yazdı

AK Parti'de gelen son anket sonuçları Mehmet Acet yazdı

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet "Ekonomi yerel seçimleri nasıl etkileyecek?" başlıklı yazısında AK Parti'ye ulaşan son anketlerle ilgili partiden yapılan açıklamayı köşesinde aktardı.

A+A-

Erzurum Güncel- Döviz kurundaki yükseliş ve ekonomideki sıkıntılar yerel seçimleri nasıl etkileyecek sorusu gündemin üst sıralarına yerleşti. Yeni ekonomi programının piyasalara etkisi merak konusu olurken, Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

PİYASALARA GÜVEN VERMELİ: Piyasaların güvenini sağlamak işi yüzde 51'i olduğunu belirten Acet, "Uygulamada ‘sözlü duruşun’ eyleme dönüşmesiyle bu olumlu seyir devam edecek ve bu da piyasa algısına olumlu yönde katkı sağlayacak." diye yazdı.

IMF kapısı yerine Erdoğan yönetimnin kendi kendini disipline ederek tasarruf politikalarıyla ilerleme yolunu tercih ettine işaret eden yazar yazısını böyle tamamlıyor:

"Ki, muhtemel bir IMF programının Türkiye’nin egemenlik haklarını da etkileme potansiyeli dikkate alındığında doğru tutumun bu olduğu çok açık. Önümüzde yerel seçimler var. Yeni Ekonomi Programı’nda da öngörüldüğü gibi, enflasyonun bir süre yüksek seviyelerde ilerlemesi, işsizlik oranının artması gibi faktörlerin reel sektörün ve halkın cebini etkileyeceği ortada.

"SON ANKETLERDE GERİLEME OLMADIĞI BİLGİSİNİ ALDIM"
Sorumuz şu: Ekonominin durumu, yerel seçimlerde seçmen tutumunu nasıl etkileyecek? Ak Parti Genel Merkezi’ne sordum. Yapılan son anketlerde, Ak Parti’ye ve Erdoğan’a verilen destekte bir gerileme olmadığı bilgisini aldım. Bu tutum, “Yaparsa yine Erdoğan yapar” algısının korunduğuna işaret ediyor.

Ekonominin sorunlarına karşı gösterilen kararlı duruş olumlu bir hava estirirse, toplumdaki bu duygu, yerel seçimlerde Ak Parti için avantaj bile getirebilir."

Mehmet Acet'in yazısının tamamı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.