1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti’de gündem seçim sonuçları
AK Parti’de gündem seçim sonuçları

AK Parti’de gündem seçim sonuçları

31 Mart sonrasında yapılacak ilk MKYK ve MYK toplantılarında alınan oy oranları, YSK süreci ve itirazlar masaya yatırılacak.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti, seçim sonrası ilk MKYK ve MYK toplantılarını bu hafta yapacak. Toplantılarda başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye genelindeki oy sonuçları ile ilgili değerlendirmeler ele alınacak.
31 Mart yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına yönelik itirazlarla ilgili tartışmalar devam ederken, 12 Nisan Cuma günü yapılması planlanan AK Parti MYK ve MKYK toplantılarının ana gündem maddesi yerel seçim sonuçları, YSK süreci ve itirazlar olacak.  Seçim sonuçlarının kapsamlı bir şekilde ele alınacağı toplantılarda kazanılan ve kaybedilen belediyeler masaya yatırılacak.

KAMPANYALAR DEĞERLENDİRİLECEK
Seçim sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her ilin belediye başkan adayı, milletvekili ve teşkilatından bölgeyle ilgili rapor istemişti. Bazı iller üzerinde hâlâ çalışmalar devam ederken; biten raporlar ise toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Raporlarda yer alan seçim süresince yürütülen kampanyalar ve söylemlerin vatandaşlar üzerindeki etkisi MKYK ve MYK toplantılarında tekrar değerlendirilecek.

ANKET RAPORU HAZIRLANIYOR
AK Parti’de seçim süresince yapılan anketlerle ilgili de bir rapor hazırlanıyor. Bu raporların tamamlanması hâlinde toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması ve anketlerle ilgili de bir değerlendirme yapılması bekleniyor. Ayrıca, AK Parti’de tekrar bir anket çalışması gündemde. Yapılması planlanan anket çalışmasıyla kıl payı kaybedilen yerlerdeki oy kaybının nedenleri ve seçmenin sosyolojik tavrı araştırılacak.

ERDOĞAN BUGÜN RUSYA'YA GİDİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin Sekizinci Toplantısı’nı gerçekleştirmek üzere bugün Rusya’ya gidecek. Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin tüm boyutlarıyla ve kapsamlı şekilde ele alınacağı toplantıda, Suriye başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Bu vesileyle ayrıca, muhtelif anlaşmaların imzalanması da planlanıyor. Konsey toplantısı çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk ve Rus iş insanlarıyla da bir araya gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.