1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti'de istifalar devam edecek!
AK Parti'de istifalar devam edecek!

AK Parti'de istifalar devam edecek!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun ardından partide istifaların devam edeceği öğrenildi. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na yakın diğer isimlerin de partiden ayrılması bekleniyor.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, dün bir basın toplantısı düzenleyerek partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifasına gerekçe olarak 'Partinin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığı'nı gösteren Yeneroğlu, gerçekleştirilen MYK toplantılarında şikayetlerine karşılık bulamadığını ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talebi doğrultusunda istifasını sunduğunu ifade etti.

DAVUTOĞLU'NUN PARTİSİNE Mİ KATILACAK?

AKP'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu'nun, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni partiye katılacağı öne sürüldü. Yeneroğlu, parti içerisindeki muhalif tavırlarıyla dikkat çekiyordu.

ALİ BABACAN VE DAVUTOĞLU'NA YAKIN İSİMLER İSTİFA EDEBİLİR

Öte yandan yeni parti kurmaları beklenen Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na yakın diğer isimlerin de yakın zamanda istifa edebileceği kulislerde konuşuluyor.

AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ın paylaşımları dikkat çekti.

Atalay'ın geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından yaptığı "Sizden önceki kavimleri helak eden şey şuydu: İçlerinde zayıf olanlardan biri bir suç işleseyde hemen cezalandırılırdı. Ama suçlu kişi güçlülerden (eşraftan) biri olsaydı o  cezadan (bir şekilde yol bulunup) muaf tutulurdu'. Hz. Muhammed (sav)." şeklindeki paylaşım AKP içerisinde tepki çekmiş ve tartışmalara neden olmuştu.

1-022.PNG

Orhan Atalay, dün akşam da dikkat çeken bir paylaşımda bulunarak "De ki: Ey kafirler! Ben sizin ibadet ettiklerinize kulluk etmeyeceğim.' (Kafirun 1-2)" ifadelerini kullandı.

2-027.PNG

Bu paylaşım kamuoyunda 'parti içerisinde başkaldırı' olarak yorumlandı ve Atalay'ın da istifa edebileceği öne sürüldü ancak Atalay daha sonra bu iddiaları yalanladı.

2-20191031094701.jpg

Günboyu 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.