1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Akçil, Danıştay 10. Daire Başkanı oldu
Akçil, Danıştay 10. Daire Başkanı oldu

Akçil, Danıştay 10. Daire Başkanı oldu

Eski Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Danıştay 10. Daire Başkanlığı'na seçildi.

A+A-

Erzurum Güncel-  Danıştay Sekizinci Daire Üyesi Akçil, dün yapılan Danıştay Genel Kurulu’nda salt çoğunluğun üstünde 70 oy alarak başkan seçildi. Akçil’in Danıştay 10.Daire Başkanı seçilmesi, yargı camiasında sevinçle karşılandı. 
Erzurum’da uzun yıllar İdare ve Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı görevlerini başarılı bir şekilde sürdüren Danıştay Sekizinci Daire Üyesi ve eski Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Danıştay 10.Daire Başkanı seçildi. Haziran ayından beri boş bulunan Danıştay 10.Daire Başkanlığı için birçok defa oylama gerçekleştirilmiş fakat sonuç alınamamıştı. Dün toplanan Danıştay Genel Kurulu, bir ilke de imza atarak yeni başkanını salt çoğunluk olan 67’nin üzerinde 70 oyla seçti. 
Danıştay 10.Daire Başkanı Yılmaz Akçil, Adalet Akademisi Başkanı olduğu dönemde on binden fazla hakim ve savcıyı göreve başlatmıştı. Yılmaz Akçil’in Danıştay 10.Daire Başkanı olarak seçilmesi hukuk ve yargı camiasında büyük sevinç oluşturdu. 
Yılmaz Akçil kimdir? 
16 Ağustos 1968'de Afyonkarahisar Sandıklı'da doğdu. Isparta Gönen Öğretmen Lisesi'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1989 yılında mezun oldu. Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında "Türk İdari Yargısında Yürütmenin Durdurulması" başlıklı tez çalışması ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1991 yılında İdari Yargı Hakim Adayı olarak çalışmaya başladı. 1993 yılından itibaren, sırasıyla Sivas ve Mersin Vergi Mahkemesi Üyeliği, Erzurum İdare Mahkemesi Üyeliği, Erzurum İdare Mahkemesi Başkanlığı ve Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 25 Şubat 2011'de Danıştay üyeliğine seçildi. Danıştay Sekizinci Daire Üyesi olarak görevini yaparken, 27 Şubat 2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Adalet Akademisi Başkanı olarak görevlendirilen Akçil, evli ve dört çocuk babası. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.