1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ali Babacan'dan Erdoğan'a sert yanıt!
Ali Babacan'dan Erdoğan'a sert yanıt!

Ali Babacan'dan Erdoğan'a sert yanıt!

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şu an parti çalışması yapan arkadaşlar karşı çıkmışlardı" sözlerine sert yanıt verdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK - Kanal D ortak yayınında Ahmet Hakan, Buket Aydın ve Başak Şengül'ün sorularını yanıtladı.

2008 yılında yaşananları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sıralar yeni parti çalışmaları yapan Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'e de göndermelerde bulundu.

Erdoğan, "2008'de demiştim ki 'Kriz bizi teğet geçer.' Şu an parti çalışması yapan arkadaşlar karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMF'den alıyorlardı.Ve inandığımı ben de kararlı bir şekilde sürdürdüm. Bunlar faizciydi. Ben faizlerin devamlı düşürülmesini istiyorum. Faiz sebeptir enflasyon neticedir ve doğru orantılıdır. Faizi düşürdükçe enflasyon da düşer" dedi.

Erdoğan'ın bu sözlerine Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Twitter'dan yaptığı paylaşımla cevap verdi.

"HÜKÜMETİN PROGRAMINA GÖRE FAİZ ÖDEMELERİ..."

"Dün akşamdan bu yana faiz konusu üzerinden yapılan tartışmaları izliyorum. Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım. Ancak bizim Türkiye’nin bugününe ve geleceğine odaklanmamız gerekiyor" diyen Babacan sözlerinin devamında, "Faizlerle ilgili güncel birkaç rakamı paylaşmak isterim: Merkezi yönetim bütçesinden ödenen faiz 2017 yılında 57 Milyar iken 2018’de 74 Milyar TL’ye çıktı. Hükümetin programına göre faiz ödemeleri 2019’da 103 Milyar, 2020’de 139 Milyar TL." ifadelerini kullandı.

Babacan paylaşımına şu sözlerle devam etti:

"TÜRKİYE'NİN DEVASA SORUNLARI VAR"

"3. Dikkatinizi çekmek isterim: Devletin vatandaşlarından vergi toplayarak piyasaya ödediği faiz 3 yılda 57 Milyar’dan 139 Milyar TL’ye ulaşıyor. Artış oranı % 144. Dahası, Türkiye’nin hayat pahalılığı gibi, işsizlik gibi devasa sorunları var.

4. Gerçekleri saklamadan ülkemizin sorunlarını açıkça konuşmamız gerekiyor. Türkiye’nin yaşadığı bunca sıkıntı varken, anlamsız tartışmalar üretmek yerine çözüm için çalışmak zorundayız. Çalışıyoruz."

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.