1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Ambulans uçak ilk kez radyoaktif ürün taşımak için havalandı
Ambulans uçak ilk kez radyoaktif ürün taşımak için havalandı

Ambulans uçak ilk kez radyoaktif ürün taşımak için havalandı

Sağlık Bakanlığının ambulans uçağı ilk kez kanser taramasında kullanılan radyoaktif ürünü taşımak için havalandı.İstanbul Genel Havacılık Terminalinden sabah saatlerinde havalanan uçak, Erzurum Havalimanına iniş yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Sağlık Bakanlığının ambulans uçağı ilk kez kanser taramasında kullanılan radyoaktif ürünü taşımak için havalandı. Kanser tetkiklerinde kullanılan radyoaktif ürün fluorodeoksiglukoz (FDG), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde uçuşlara ara verilmesi nedeniyle ilk kez ambulans uçakla taşındı. İstanbul Genel Havacılık Terminalinden sabah saatlerinde havalanan uçak, Erzurum Havalimanına iniş yaptı. ( Cihangir Suiçmez - Anadolu Ajansı )

Sağlık Bakanlığının ambulans uçağı ilk kez kanser taramasında kullanılan radyoaktif ürünü taşımak için uçtu.

Kanser tetkiklerinde kullanılan radyoaktif ürün FDG (fluorodeoksiglukoz), Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sürecinde uçuşlara ara verilmesi sebebiyle sevk işi ilk kez ambulans uçakla yapıldı.

İstanbul Genel Havacılık Terminalinden sabah saatlerinde havalanan ambulans uçak, Erzurum Havalimanına teker koydu.

Uçakta bulunan radyoaktif ürünlerin Erzurum ve çevre illerdeki hastanelere dağıtımı yapılacak.

Hava Ambulans Paramedik (ambulans ve acil bakım teknikeri/AABT) Ali Osman Yılmaz, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, taşıdıkları maddenin kanser taramalarında kullanılan radyoaktif bir ürün olduğunu ifade etti.

Hava Ambulans Paramedik (AABT) Ali Osman Yılmaz, ürünün artık ambulans uçaklarla taşınmaya da başladığını belirterek, "Biliyorsunuz, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle genel olarak uçuşlar durduruldu. Artık uçak ambulanslarımızla taşınmaya başlandı." diye konuştu.

Hava ambulans ve acil bakım teknikeri Ali Osman Yılmaz, ürünün temel çalışma prensibine ilişkin şu bilgileri verdi:

"PET-CT dediğimiz olay kanser hücrelerinin taramasında kullanılıyor. Kanser hücreleri vücutta çok fazla enerji tüketimi yapıyor. Bu verilen radyoaktif maddeyle beraber tam yeri tespit edilip hematolojik onkolojik ilaçlarla kanserin tedavisinde çok önemli bir rol oynuyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.