1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Apple Türkiye'deki uygulama fiyatlarını artırıyor
Apple Türkiye'deki uygulama fiyatlarını artırıyor

Apple Türkiye'deki uygulama fiyatlarını artırıyor

Apple, App Store fiyatlarına yasalar gereği dijital hizmet vergisi getirdi. Firma başka ülkelerde de fiyat güncellemesi yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Teknoloji devi Apple, App Store fiyatlarına yasalar gereği dijital hizmet vergisi getirdi. 

Bu vergi kapsamında başta ABD’li şirketler olmak üzere tüm büyük uluslararası teknoloji şirketleri, internet üzerinden yapılan her türlü alışveriş ve reklamlar yanında parayla indirilen oyun, müzik ve video gibi hizmetlerden elde ettikleri gelirlere karşılık yüzde 7,5 oranında Dijital Hizmet Vergisi‘ni ödeyecek denilmişti.

TÜRKİYE'DE 20 MİLYON TL

LOG'da yer alan habere göre, Dijital Hizmet Vergisi’nin Türkiye’de en az 20 milyon TL ya da küresel ölçekte 750 milyon euro ve üzerinde hasılat elde eden şirketlere uygulanacağı açıklanmıştı. İşte bu vergi Apple tarafından kısa süre önce App Store özelinde Türkiye için de devreye alındı.

Apple’ın yeni vergi için verdiği bilgide şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye: Yüzde 7,5’lik yeni dijital hizmet vergisi (Yüzde 18’lik mevcut katma değer vergisine ek olarak)” Dijital Hizmet Vergisi farklı oranlarda başka bazı Avrupa ülkelerinde de yer alıyor.

ÜCRETLERİ ARTIRACAK

Hem uygulama ücretleri hem de uygulama içi satın alma ücretlerinde bir artış bekleniyor. Fiyat değişiklikleri önümüzdeki günlerde hayata geçecek ve geliştiriciler istediği takdirde bazı abonelerin fiyatlarını da artırabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.