1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Apple yeni iMac'i tanıttı!
Apple yeni iMac'i tanıttı!

Apple yeni iMac'i tanıttı!

20 Nisan etkinliğinde beklenen oldu ve Apple yeni iMac modelini görücüye çıkardı. Yeni iMac, pek çok renk seçeneğine sahip ve devrim niteliğinde bir tasarım ile geliyor. Üstelik Apple'ın yeni iMac modellerine artık M1 işlemci güç veriyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Apple iMac modellerine büyük önem veriyor. Şirketin all in one (hepsi bir arada) bilgisayar ürünü olan iMac'in 20 Nisan Apple etkinliğinde yenilenmesi bekleniyordu. Hatta yeni modellerin farklı renklerde geleceği söylenmişti. Nitekim Apple etkinliğin başlamasıyla tüm bunları doğruladı ve yeni iMac'i resmen tanıttı.

YENİ iMAC'İN ÖZELLİKLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Yeni iMac, daha önce de söylediğimiz gibi gücünü ARM tabanlı Apple Silicon M1 işlemcisinden sağlıyor. Yeni Mac modeli, oldukça ince bir tasarıma sahip. Buna rağmen 24 inçlik bir ekran sunuluyor. Bu ekran 4480 x 2520 piksel çözünürlük sunuyor. En çok merak edilen konulardan biri de yeni iMac'in kamerası oluyor. iMac'in üzerinde 1080p video kaydını destekleyen bir kamera var. Apple bu kameranın bu zamana kadar bir Mac'te kullanılan en iyi kamera olduğunu söylüyor.

iMAc

Biraz da performanstan bahsedelim. 4 tane USB Type-C girişine yer veren yeni iMac, selefine kıyasla CPU anlamında yüzde 85, GPU anlamında ise yüzde 50 daha hızlı.

iMac özellikleri

En azından Apple'ın aktardığı bilgiler bu yönde. Ayrıca iMac ile birlikte klavye de elden geçirilmiş durumda. Yeni klavyede artık Touch ID de var. Son olarak yeni iMac'in 7 farklı renk seçeneği ile geldiğini de belirtelim.

Apple iMac

İŞTE YENİ iMAC'İN FİYATLARI

8 çekirdekli CPU, 7 çekirdekli GPU, 8 GB RAM ve 256 GB SSD gibi özelliklere sahip olan iMac'in fiyatı 1.299 dolar. 8 çekirdekli CPU, 8 çekirdekli GPU, 8 GB RAM ve 256 GB SSD gibi özelliklere sahip olan bir diğer iMac'in fiyatı ise 1.499 dolar. Yeni iMac modellerinin Türkiye fiyatları ise şu şekilde:

iMac fiyatları

 

Apple Store Türkiye internet sitesinde yer alan bilgilere göre, yeni iMac için sipariş tarihi 30 Nisan, satış tarihi ise Mayıs’ın ikinci yarısı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.