1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Ara tatil aileleri tamamen şaşırttı!
Ara tatil aileleri tamamen şaşırttı!

Ara tatil aileleri tamamen şaşırttı!

Eğitim Uzmanı Servet Gülsün ara tatil tartışmalarına “Aileler tamamen şaşırdı” ifadeleriyle katıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Yaklaşık 18 milyon öğrenci 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili geride kaldı. Millî Eğitim Bakanlığı dokuz günlük tatilin verimli geçmesi için 81 ilde etkinlikler gerçekleşti. Ara tatilinin olumsuz olduğu tartışmaları gündemdeki yerini korudu.

Türkiye gazetesinden Mahmut Özay’ın haberine göre; “Aileler tamamen şaşırdı” ifadelerini kullanan Eğitim Uzmanı Servet Gülsün Şirin ise “Çalışan anne-babalar geçmiş yıllarda sömestir dönemini planlamakta zorlanırken bu tatilde ne yapacaklarını tamamen şaşırdılar. İşten dönüşümlü izin alma çalışmaları, çocukları yakınlara bırakma gayreti, memleketlerden çağrılan anne babalar, memlekete gönderilen çocuklar kaotik durumlar yaşanmasına sebep oldu” belirtti.

"Ara tatil var diye sevinmiştik ama her dersten bütün öğretmenler ayrı ayrı ödev vermiş"

Velilerden Ahmet Bilgin “Kızım sekizinci sınıfta. LGS’ye hazırlanıyor. Ara tatil var diye sevinmiştik ama her dersten bütün öğretmenler ayrı ayrı ödev vermiş. ‘Şu kadar soru çözülecek, bu kadar soru çözülecek’ demişler. Tatil planı yapmıştık, bunları görünce vazgeçtik. Sadece pazar akşamı 400 soru çözdü. Öğretmenleri kızacak diye ertesi gün okula tedirgin gitti. Birçok arkadaşı da verilen ödevlerin hepsini yapamamış; bütün soruları çözememiş” diye konuştu.

"Beklenen faydanın sağlandığını sanmıyorum"

Müdür yardımcısı Ekrem B. şunları söyledi: Okullar açılalı iki ay olmuştu. Hafta sonu tatillerini ve 29 Ekim’i saymazsak toplamda öğrencilerimiz 44 gün ders işlediler. Tam eğitime ısınmışken eğitime ara verilmesi, çocukların adaptasyon sürecini böldü. Okullarda iş olsun diye yapılmış gibi bir hava oluştu. Tatil, etkinlik haftası olarak düzenlenebilirdi. Öğrenci ve öğretmen yine okula gelir, ders işlenmez, bol etkinliklerle hem dinlenilir hem eğitim yapılabilirdi. Öğretmenlerimiz de seminer adı altında içi boş bir etkinlik için okula gelip gitti. Üç saatlik ek ders ücreti verildiği için etkinlikleri sahiplenmedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.