1. HABERLER

  2. GENEL

  3. ATAK ihracatına ABD'den büyük tehdit!
ATAK ihracatına ABD'den büyük tehdit!

ATAK ihracatına ABD'den büyük tehdit!

Türkiye geçtiğimiz aylarda Pakistan'a ekonomi tarihinin en büyük ihracatını gerçekleştirmiş ve 30 ATAK helikopterlerinin satışını onaylamıştı.

A+A-

Erzurum Güncel- Ancak Türkiye’nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasını engellemek isteyen Washington yönetimi, motorlar konusunda zorluk çıkardı.

1 / 5ATAK+ihracatına+ABD%E2%80%99den+b%C3%BC%C4%B1%C3%BCk+tehdit%21;

Pakistan’a satılan 30 adet T-129 ATAK helikopterinin, ABD yönetiminin motorların teslimi konusunda sorun çıkarması yüzünden, en az 6 ay gecikmeli teslim edileceği belirtildi.
 

2 / 5

ZORLUK ÇIKARIYOR Türkiye Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) yetkilileri, ABD'nin CTS800 motorlarının tesliminde çıkardığı zorluklar nedeniyle ATAK helikopterlerinin Pakistan’a ihracıyla ilgili sözleşmenin en az 6 ay geciktirildiğini söyledi

3 / 5

Yetkililer gecikmenin daha uzun sürebileceğini de belirtti. Daha önce yapılan açıklamada Pakistan'a ilk helikopterlerin 1-2 yıl içinde teslim edileceği ifade edilmişti.

4 / 5

ÇİN DE İNCELENİYOR Halihazırda ATAK üreticisi TUSAŞ'ın motor konusunda yeni arayışlara başladığını anlatan SSM, “Muhtemelen ATAK'lar, Batı Avrupa yapımı motorlarla donatılacak.

5 / 5

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.