1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Ayvalı Köyü’nde festival coşkusu
Ayvalı Köyü’nde festival coşkusu

Ayvalı Köyü’nde festival coşkusu

Erzurum’un Oltu İlçesi’ne bağlı Ayvalı Köyü’nde düzenlenen geleneksel 10. Organik Meyve ve Sebze Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Sabahın erken saatlerinde Sersis Mezrasına akın eden köylüler, çadır kurup semaverlerini yaktılar. Oltu Cağ Kebaplarını hazırlayan köylüler, ‘Organik Meyve ve Sebze Festivali’ni piknik gününe dönüştürdü. Köy sakinlerinden Şahmettin Demir yaptığı 10 bin TL bağışla festivalin ağası oldu. 

Ayvalı Köyü’nde festival coşkusu ile ilgili görsel sonucu
Festivalin açılış konuşmasını yapan Ayvalı Köyü Muhtarı ve Dernek Başkanı Musa Demir, “Festivalimize katılan herkesin bayramını kutluyorum. Değerli köylülerim ben gerçekten köyüme aşığım. Hiç bir zaman Devletten yardım gözetmeden kendi üreten, yetiştiren ve ayakta durabilen Devletine bağlı milletini seven ve çocuklarını da bu sevgi le yetiştiren köylülerimle gurur duyuyorum. Köyümüzde bu yıl 10. düzenlediğimiz şenliğimizi bu sene son kez düzenliyorum. Bu sene dernek başkanlığını gönüllü bir arkadaşa devredeceğim. Ancak yeni olacak dernek başkanımıza festivalde ve köyümüzdeki başka etkinliklerde her daim destekçisi olacağım” dedi. 

Ayvalı Köyü’nde festival coşkusu ile ilgili görsel sonucu
Oltu’nun 65 köyü bulunduğunu ancak kendi köylerinin bu çevrede tek olduğunu kaydeden Demir, “Köyümüz kalabalık nüfusu ve çalışkanlığı ile ve meyvesi ile sebze ile tekdir. Şenliğimizin amacı da organik sebze ve meyve yetiştiriciliği ama iki yıldır havaların soğuk gitmesi nedeni ile festival tahine sebzelerimizi meyvelerimizi yetiştiremiyoruz. Bizim köyümüzün öyle bir özelliği var ki meyve ve sebzenin günü saati gelmediği sürece ne yaparsan yap bir saat önce bile yetiştirme şansın yok sera olsa bile. Ama bizim köyde yetişen meyve ve sebzelerdeki kalite ve aroma hiçbir yerde bulamasınız. Bizleri yanlız bırakmayan köylülerim ve dışardan gelen misafirlerimin hepsine teşekkür ederim. Ayrıca Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz festivaldeki amacımız yılda bir kez de olsa sizlerle bir araya gelip hasret gidermektir” dedi. 

Ayvalı Köyü’nde festival coşkusu ile ilgili görsel sonucu
Muhtar Demir, Narman eski Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen’i kendi köylüleri gibi gördükleri hiçbir zaman yardımlarını esirgemeyen Müsiad Başkanı iş adamı Fuat Demir’e köye yardımlarından dolayı plaket verdi. 
Festivale Oltu Belediyesi Başkan Yardımcı Temel Demir ve Osman Coşkun, Belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı A. Eftal Gülcü, Pasinler eski belediye başkanı Ünsal Sertoğlu, İş adamı Öner Elibol, Avukat Nuri Çiçek ve çok sayıda köy sakini.

Ayvalı Köyü’nde festival coşkusu ile ilgili görsel sonucu
Orman içerisinde güzel bir gün geçiren Ayvalı köylüleri, Piyanist Erkan Demir ses sanatçıları Seda Avcıoğlu, Başak Kaya, Seda Osmanoğlu ve Merve Erkan’ın bir birinden güzel türkü ve şarkıları ile halay çekerek gönüllerince eğlendiler. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.