1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Azra'yla çıktı Bahar'la indi
Azra'yla çıktı Bahar'la indi

Azra'yla çıktı Bahar'la indi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, evet kampanyası için söze Necip Fazıl’la başladı, Nâzım Hikmet’le devam etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Abdulkadir Selvi Hürriyet'te yazdı...

Necip Fazıl’la, “Annesi gül koklasa, ağzı gül kokacak çocuk” dedi. 
Nâzım Hikmet’le, “Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne 
allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar 
oynasınlar türküler söyliyerek yıldızların arasında” diye seslendi.

Kürsüye Azra Ecemsu ile çıktı, kürsüden 11 yaşındaki torunu Bahar Sena Yıldırım’la indi.

Evet kampanyasının startının verildiği toplantıda ilginç görüntüler vardı. Salonun içi ve dışı her zaman olduğu gibi dolmuştu. Daha önce AK Parti bayraklarını dalgalandıran partililerin elinde Türk bayrağı vardı. 

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, umre ziyaretinde olduğu için salonda yoktu. 

AK Parti’nin tanıtım toplantısında iki şey vardı.

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan

2- 15 Temmuz ruhu

Bir de Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşması.

Tribünlerde AK Parti toplantılarında görmediğimiz posterler vardı. Erbakan posterlerini yoğun olarak gördüm. Hatırı sayılır miktarda Özal, Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu posteri vardı. 15 Temmuz’un kahraman şehidi Ömer Halisdemir’in posteri ise elden ele dolaştırılıyordu.

AK Parti toplantısının başından sonuna, her aşamasına Erdoğan damgasını vurdu. Bir kez daha gördük ki AK Parti, “Made in Erdoğan” partisi. İsmi geçtiği her an salonda heyecan dalgası oluştu. Tanıtım filmlerinde Erdoğan göründüğünde salondan alkışlar yükseldi. Bir ara tribünün sağında ve salonda aynı anda iki büyük bez pankart dolaştırıldı.

Birinde Erdoğan için, “Büyük Türkiye’nin güçlü lideri” yazıyordu, diğerinde ise 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları yer alıyordu.

AK Parti kurulduğu günden bu yana Erol Olçok’suz ilk tanıtım toplantısını yaptı. Ama Erol Olçok unutulmamıştı. Salonda Atatürk, Erdoğan ve Binali Yıldırım posterlerinden başka sadece Erol Olçok ile şehit evladı Abdullah’ın posterleri yer alıyordu.

Büyük kitleleri etkileme açısından müzik önemli. Uğur Işılak’ın evet şarkısı ve onun görselinde kullanılan efekt ve görüntülerin seçimi başarılı olmuş. Müzik başlayınca tribünlere bakarım. Eğer tribünleri heyecanlandırıyorsa amacına ulaşmış demektir. Tanıtım filminde ise baştan sona birlik ve bütünlük teması işlenmiş. Kampanya dili değişiyor diye boşuna demedik. 

KÜRTÇE ŞARKI MEYDANLARA SAKLANDI
Başbakan Binali Yıldırım da konuşmasında, “Bizde korkutmak yok, bizde kutuplaştırma yok. Biz gönülden evet istiyoruz” dedi.

Başbakan çok uzun konuşmadı. Ama sistem değişikliğine neden gerek duyulduğunu anlatıp, madde madde neden evet denilmesi gerektiğini sıraladı. Kampanyanın öznesinin 15 Temmuz, hedef kitlesinin ise gençler olduğu netleşti. Başbakan gençlere 15 Temmuz üzerinden mesaj verdi:

“15 Temmuz’da göğsünü tanklara, toplara siper eden gençlerin vatanına, bayrağına ne kadar sahip çıktığını gördünüz.” 

Tanıtım toplantısında gördüklerimizin yanında bir de meydanlara saklananlar vardı. 15 Temmuz şarkısı ve Kürtçe şarkı gibi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.