1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bahçeli AYM için 'kapatılsın' dedi! Akşener'den çarpıcı Erdoğan detayı
Bahçeli AYM için 'kapatılsın' dedi! Akşener'den çarpıcı Erdoğan detayı

Bahçeli AYM için 'kapatılsın' dedi! Akşener'den çarpıcı Erdoğan detayı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'AYM kapatılsın' çıkışına yanıt verdi.

A+A-

Erzurum Güncel- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP lideri Başkanı Devlet Bahçeli'nin ' AYM kapatılsın' açıklaması hakkında konuştu.

Bahçeli'nin Erdoğan'ın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi için AYM'yi hedef aldığını belirten Akşener, "Bu konuda hukukçular ikiye bölünmüş durumda" dedi. 

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Hukukçu değilim. Yargıtay'ın iddianamesindeki AYM raportörünün bu eksikliklerinin düzeltilmesi amacıyla geri gönderdiği bilgim var. Dolayısıyla bu normal bir prosedür gibi görünüyor. 

Bu geri gönderilme üzerinden Bahçeli ikinci kere AYM'nin kapatılmasına dair tehditler savurdu. Bahçeli, muhterem bir insan olarak tanımladığı sayın Erdoğan beyefendinin ikinci defa seçilip seçilmeyeceği konusunda... '2023 yılında Erdoğan'ın aday olup olamayacağı konusunda hukukçular ikiye bölünmüş durumda. Böyle bir pozisyonda çok muhterem isim olarak tanımladığı Cumhurbaşkanı adayının üzülmesini istemediği için ne olur ne olmaz diye AYM'yi taşlamaya başladı. 

Çok üst perdeden racon kesen davranış biçimlerinin hukuka demokrasiye uymadığını söyleyebilirim. Kendisinin yakın arkadaşı olarak kendisini evine dönmeye davet ediyorum. Çok yorgun olduğunu anladım. Tefekküre davet ediyorum"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.