1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Bakan Elvan: Önümüzdeki hafta Başbakanımızın açıklamasından sonra destekler başlayacak
Bakan Elvan: Önümüzdeki hafta Başbakanımızın açıklamasından sonra destekler başlayacak

Bakan Elvan: Önümüzdeki hafta Başbakanımızın açıklamasından sonra destekler başlayacak

Bakan Elvan, 23 ili kapsayan 'Cazibe Merkezleri' programı ile ilgili yapılan 3 bin 500 başvurunun değerlendirildiğini, konuya ilişkin kapsamlı bir açıklamanın Başbakan Binalı Yıldırım tarafından yapıldıktan sonra desteklerin başlayacağını belirtti.

A+A-

Erzurum Güncel- Bakan Elvan, 'İkinci çeyrekte büyüme performansı açısından 5,5 üzerinde, 3. çeyrekte ise 2. çeyrekteki büyüme oranını geçerek yüzde 7'nin üzerinde büyüme bekliyoruz.' dedi.

Bakan Elvan enflasyon ile ilgili yaptığı açıklamada "Önümüzdeki aylarda gıda ve giyimin baz etkisiyle belki enflasyonda bir miktar artış olacak ancak yıl sonunda tek haneye ineceğiz" dedi.

Enflasyonun tek haneye inmesini değerlendiren Elvan, "Son üç ayda enflasyon düşüş eğilimine girdi. Kur geçişkenliği konusunda enflasyon son derece duyarlı. Kurdaki artışın üretici fiyatlarına etkisi oldu. Oradan da tüketici fiyatına yansıması söz konusu oluyor. 9.79'un 2,8'i kur geçişkenliğinden kaynaklanıyor. Aralık ayından itibaren enflasyonda başlayan düşüş devam edecek. Şubat itibariyle 7 bandına ineceğini düşünüyoruz" dedi. 

Gıda fiyatlarına yönelik önlemlerle ilgili konuşan Kalkınma Bakanı, "Depolama, ambalajlama, soğuk zincir, hallerin yapısı bunların hepsini bir bütün olarak ele alıyoruz. Üretici örgütlerinin güçlendirilmesine yönelik adımlarımız olacak. Soğuk zincirin yayılmasında bir takım önlemlerimiz söz konusu olacak. Depolama kapasitesinin artırılması konusunda çalışmalar var. Önümüzdeki günlerde bunları açıklayacağız. Gıda fiyatlarının enflasyon üzerindeki etkisini minimize edecek çalışma yürütüyoruz" diye konuştu. 

Bakan Elvan, ilk çeyrekte büyümenin beklentileri aştığını hatırlatarak şöyle devam etti: "Yatırımlardaki artış oranı büyümenin hep üzerinde olmuştur. Özel sektör yatırımları istenen düzeyde değil. Beklenen yatırımların önümüzdeki dönemde artacağını düşünüyorum. Kapasite kullanım oranı 4 yılın en yükseğinde, yatırım için uygun bir ortam var. Canlanma devam ediyor. Ekonomik açıdan son derece olumlu bir hava var. İkinci çeyrekte yüzde 5'in üzerinde büyüme bekliyoruz. Üçüncü çeyrekte ise büyümenin artışla yüzde 7'nin üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. İlk 6 ayda 5-5,5 bandında bir büyüme gerçekleştireceğimizi bekliyorum. 2017'de 5-5,5 bandında büyüme bekliyoruz."

Kalkınma Bakanı, ithalat oranının yüksek olduğu sağlık araç gereçleri, milli savunma ve yeni teknoloji içeren sektörlere orta vadeli programda öncelik vereceklerini söyledi.

Bakan Elvan, 23 ili kapsayan 'Cazibe Merkezleri' programı ile ilgili yapılan 3 bin 500 başvurunun değerlendirildiğini, konuya ilişkin kapsamlı bir açıklamanın Başbakan Binalı Yıldırım tarafından yapıldıktan sonra desteklerin başlayacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.