1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Bakan Selçuk'tan ilkokul, ortaokul ve lise karneleri için flaş açıklama!
Bakan Selçuk'tan ilkokul, ortaokul ve lise karneleri için flaş açıklama!

Bakan Selçuk'tan ilkokul, ortaokul ve lise karneleri için flaş açıklama!

Bakan Selçuk'tan ilkokul, ortaokul ve lise karneleri için flaş açıklama! Okullarda karneler nasıl alınacak?

A+A-

Erzurum Güncel- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan karnelerle ilgili açıklama geldi. Bakan Selçuk, "Okullarda karneler nasıl alınacak?" sorusuna yanıt verirken ilkokul ve ortaokulda karnelerinin e-okul üzerinden, lise karnelerinin ise randevulu olarak okuldan alınabileceğini bildirdi. Bakan Selçuk ayrıca, "Okulları 19 Haziran'a kadar 3 haftalığına açsaydık, emin olun çok daha devasa sorunlarımız olacaktı." sözlerini kullandı. LGS ile ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını da söyleyen Bakan Selçuk, ''Bina sayısını arttırdık. 18 bin arkadaşımızı okullarda görevlendirdik'' diye konuştu.

Son dakika haberleri: Bakan Selçuk'tan ilkokul, ortaokul ve lise karneleri için flaş açıklama! Okullarda karneler nasıl alınacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son dakika açıklamalarında bulundu. AA Editör Masası'na katılan Bakan Selçuk, uzaktan eğitimden okullarda karnelerin nasıl alınacağına ilişkin birçok soruya yanıt verdi. Bakan Selçuk, kendisine yöneltilen "Okullarda karneler nasıl alınacak?" sorusuna açıklık getirirken ilkokul ve ortaokulda karnelerinin e-okul üzerinden, lise karnelerinin ise randevulu olarak okuldan alınabileceğini duyurdu.

E OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan flaş sınavlar, okullarda eğitim, karneler açıklaması! | Video

 

 

"OKULLARI 3 HAFTALIĞINA AÇSAYDIK, ÇOK DAHA DEVASA SORUNLARIMIZ OLACAKTI"

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Okulları 19 Haziran'a kadar 3 haftalığına açsaydık, emin olun çok daha devasa sorunlarımız olacaktı." diye konuştu.

Bakanı Selçuk, yaz kitaplarına ilişkin olarak ise "Pazartesi, salı tanıtacağız. Hemen illerde, ilçelerde okullardan velilere ulaştıracağız." ifadesini kullandı.

"31 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK TELAFİ EĞİTİMLERİ ZORUNLU DEĞİL"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Ağustos'ta devlet okullarında başlayacak telafi eğitimlerinin zorunlu olmadığını bildirdi.

"BİZİM SAĞLIKTAN ÖNCE BİR TERCİHİMİZ YOK"

Bakan Selçuk, "Bizim sağlıktan önce bir tercihimiz yok. Benim için çocuğun gülümsemesi önemli." şeklinde konuştu.

"BİRÇOK SENARYOYA GÖRE HAZIRLIK VAR"

Kovid-19 salgınında yeni dalga ihtimaline değinen Selçuk, Birçok senaryoya göre hazırlık olduğunu, problem nereye doğru evrilirse, tedbir konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Selçuk, LGS konusunda alınan tedbirlere ilişkin, "Tüm senaryolara yönelik tedbirleri alıyoruz. Velilerin kaygısını aşan bir kaygıya sahip olmak zorundayız." dedi. LGS kapsamındaki sınavın açık havada yapılması önerisine ilişkin de konuşan Bakan Selçuk, "Sınav güvenliği riske girerse sınavın tamamı boşa gider. Çok fazla risk var." diye konuştu.

"AYRI BİNALAR OLUŞTURDUK, HİÇ MERAK ETMESİNLER"

LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek olan Kovid-19 tanılı öğrencilere de değinen Bakan Selçuk, "Bunun tedbirlerini aldık, ayrı binaları oluşturduk, hiç merak etmesinler." sözlerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.