1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bakanlıklar ayrılacak mı?
Bakanlıklar ayrılacak mı?

Bakanlıklar ayrılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, gündemde olan 'Bakanlıklar ayrılacak mı?' sorusuna, "Bakanlıkların ayrılması gerekirse Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılabilir" cevabını verdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile gerçekleştirdiği söyleşinin detaylarını köşesine taşıdı. Selvi, Oktay'a 'Bakanlıklar ayrılacak mı sorunu yöneltti.

Söyleşini ilgili kısmı şu şekilde:

BAKANLIKLAR AYRILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la yeni sistemi konuştuğumuz için gündemde olan bir konuyu sorma gereği duydum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle bazı bakanlıklar birleştirilmişti. Aile ve Çalışma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman, Kültür ve Turizm gibi. Yeni dönemde bu bakanlıkların ayrılması düşünülüyor mu? Fuat Oktay, “Şu anda bizim gündemimizde A, B, C bakanlığının ayrılması gibi bir şey yok. Bakanlıkların birleştirilmesi konusu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde çok bir sorun teşkil etmiyor. Bir sorun varsa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde bir kararnameyle düzeltileceği için zor değil. Bakanlıkların ayrılması gerekirse Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılabilir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.