1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bakanlık'tan bedelli askerlik açıklaması
Bakanlık'tan bedelli askerlik açıklaması

Bakanlık'tan bedelli askerlik açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yeni askerlik sistemi ve bedelli askerlik ile ilgili teklifler kanun taslağına konuldu ve Bakanlıkların mutabık kalması durumunda Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulacak.

A+A-

Erzurum Güncel-  Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik sistemi ve FETÖ ile mücadeleye dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan önemli açıklamalardan satır başları:

28 Nisan 2019 gecesi, Irak'ın kuzeyi Zap bölgesinde tespit edilen 14 PKK’lı bölücü terörist bölgeye düzenlenen hava harekâtı ile etkisiz hale getirildi. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, 4 Nisan 2019 tarihinden bugüne kadar yapılan operasyonlarda, 154 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı. 

FETÖ İLE MÜCADELE

FETÖ ile mücadele kapsamında 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar , 16 bin 540 personel hakkında ihraç işlemi gerçekleştirilmiş,  6 bin 154 personel hakkında adli ve idari süreç devam etmektedir. 

OHAL'in kalkmasından bugüne kadar bakan onayı ile 1425 personel hakkında ihraç işlemi gerçekleştirilmiş, 150 emekli personelin rütbeleri geri alınmıştır.

S-400 VE F-35'LER

Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, S-400'lerle ilgili ilk sevkiyatın Haziran ve Temmuz aylarında yapılacağı, F-35'lerin ise Kasım ayında Türkiye'ye geleceği ve Malatya'da konuşlandırılacağı belirtildi.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmaların devam ettiği, tekliflerin kanun taslağına konulduğu ve bakanlıkların mutabık kalması durumunda Cumhurbaşkanlığı onayına sunulacağı ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.