1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Bakü-Kars-Tiflis demiryolu projesinde geri sayım
Bakü-Kars-Tiflis demiryolu projesinde geri sayım

Bakü-Kars-Tiflis demiryolu projesinde geri sayım

‘Asrın Projesi’ olarak tanımlanan Bakü-Kars-Tiflis demiryolu projesinin bir ay sonra tamamlanacağını belirten Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Türkiye üzerinden yapılan taşımalar cazip hale gelecek” dedi

A+A-

Erzurum Güncel- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Kars- Tiflis (BTK) demiryolu projesinde zorlu süreçlerin geride bırakıldığını belirterek, "Bu ay sonunda projeyi tamamen bitirip yük ve yolcu anlamında ticari hizmete başlamış olacağız" dedi.

30 MİLYON TON İLAVE YÜK KAPASİTESİ
Arslan, projenin Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan kardeşliğinin, beşeri ilişkilerinin ve ticaretinin geliştirilmesi açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Türkiye'de yılda 26.5 milyon ton yükün demiryoluyla elleçlendiğini bildiren Arslan, "Demiryolu projesi, Londra'dan Pekin'e demiryolunu kesintisiz hale getirerek orta koridor anlamında ülkemiz üzerinden yapılan taşımaları cazip hale getirdiğinde biz sadece Çin'den Avrupa'ya giden yüklerin yüzde 10'unu alabilsek 30 milyon ton ilave yük kapasitesi oluşturmuş olacağız" diye konuştu. Arslan, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından çok önemsendiğini vurgulayarak, "Arkanızda sağlam bir irade olursa bu projeleri rahatlıkla hayata geçirebiliyorsunuz" dedi.

Projede zorlu süreçlerin geride bırakıldığını belirten Bakan Ahmet Arslan, "Londra'dan Pekin'e demiryolunu kesintisiz hale getirecek projeden güzergâhtaki bütün ülkeler yararlanacak" dedi. (Sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.