1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Başkan Bulutlar, "Engelliler İçin Örnek Çalışmalar Yapıldı"
Başkan Bulutlar, "Engelliler İçin Örnek Çalışmalar Yapıldı"

Başkan Bulutlar, "Engelliler İçin Örnek Çalışmalar Yapıldı"

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Engelliler Haftası’ nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Belediye Başkanı Orhan Bulutlar; "Herkesin eşit yaşama hakkı vardır. Birlikte var olduğumuz insanların yaşam koşullarının farkında olup, onlar için sosyal, ekonomik, kültürel ve en önemlisi günlük yaşamlarını kolaylaştırmak adına duyarlılığımızı asla yitirmemeliyiz" dedi.

Başkan Bulutlar, engelliler haftası nedeniyle şu görüşlerine yer verdi:

"Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve bu yönde sağlıklı çalışmalar yaparak kalıcı çözümler üretmek tüm toplumun en önemlisi de yerel de bizleri sorumluluğundadır. Hepimizin birer engelli adayı olduğu dünyamızda, engelli vatandaşlarımızı toplumun dışına itmek medeni toplumların içine düşmemesi gereken önemli bir durumdur. Belediyemiz her zaman engelli bireylere engelsiz bir yaşam sağlamak için hizmet üretmeyi kendisine görev edinmiştir. Bu bağlam da Erzurum'un ilk ve tek Engelsiz Yaşam Merkezi hizmete sunulmuş ayrıca kardeşlerimiz bu merkeze ya da şehrimizin farklı noktalarına taşınması için özel dizayn edilmiş araçlar tahsis edilmiştir. İletişim de engelleri kaldırıyoruz projelerimizle yapmış olduğumuz kurumlar arası protokollerde yaşamı bir nebze de olsa kolaylaştırmayı amaçladık. Akülü araç, tekerlekli sandalye, işaret dili kursları, site ve apartman önlerine yapılan yüzlerce rampalar, kaldırmalar ve yolları engelli kardeşlerimiz için yeni de düzenlenmiştir. Bizlere daha kolay ulaşılabilsin diye hizmet binamızın her noktasına ulaşıla birliği sağlanmıştır. Engelli kardeşlerimizle sürekli birlikte olunmuş ve birlik te projeler üretilmiştir. Engelli kardeşlerimizin yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol almalarını ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde projelerimizi geliştirmek ve uygulama aşamasında da çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Toplumun en hassas meselelerinden biri olan engelli kardeşlerimizle ilgili sorunların çözümünde duyarlığın artmasına vesile olmasını diliyor, Engelliler Haftasını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.