1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Başkan Sekmen Türkiye Azerbaycan kardeşliğini anlattı
Başkan Sekmen Türkiye Azerbaycan kardeşliğini anlattı

Başkan Sekmen Türkiye Azerbaycan kardeşliğini anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Azerbaycan Devlet Televizyonu’na, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşliği anlattı.

A+A-

Erzurum Güncel- Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluğun, samimiyetin ve kardeşliğin Bakü ve Erzurum arasında da var olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, “Tek millet ve iki devletin kardeşleri olarak bizim sevincimiz de acımız da birdir. Tarihin her döneminde birbirine kardeş olan Azerbaycan ve Türkiye arasındaki bu sarsılmaz dostluğun temelinde hürriyet ve istiklal azmi vardır” dedi. 
“Azerbaycan Cumhuriyeti’ne olan sevgi, Dadaşlar diyarında adeta doruk noktadadır” diyen Başkan Sekmen, “Erzurum’un yokluk ve kıtlıkla mücadelesine 1916’da Azerbaycanlı kardeşlerimiz yetişmiştir. Bakü Müslüman Cemiyet-i Hayriyesi, ‘Kardaş Kömeği’ adı altında Erzurumluların dar gün dostu olmuştur. Erzurum; Can Azerbaycan’ı asla unutmaz” diye konuştu. 
Sekmen, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğini Bahtiyar Vahapzade’nin unutulmaz mısralarını örnek göstererek, şöyle anlattı: 
“Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini Büyük Şair Bahtiyar Vahapzade, şu mısralarla ifade etmiştir. Dinimiz bir, dilimiz bir / Ayımız bir, ilimiz bir / Aşkımız bir, yolumuz bir/ Azerbaycan -Türkiye. Bir millet iki devlet / Aynı arzu aynı niyet / Her ikisi Cumhuriyet / Azerbaycan-Türkiye.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.