1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Başkan Sekmen'e bir şok daha! Erzurum ilk 5'de...
Başkan Sekmen'e bir şok daha! Erzurum ilk 5'de...

Başkan Sekmen'e bir şok daha! Erzurum ilk 5'de...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen ile Sağlık Bakanı Koca'nın aynı gün yaptığı açıklamalar bir biriyle çakışıyor. Salgında Erzurum ilk 5'de yer alırken, Sekmen, "“Kovid-19 ile mücadelede ülkemizin örnek şehirlerinden biri olduk" açıklaması yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Bugün Akşam Gazetesinde yer alan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in açıklamalarından sonra, Sağlık Bakanı Koca, illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Bakan Koca ve Başkan Sekmen'in açıklamalarının aynı güne denk gelmesi ise dikkatlerden kaçmıyor. 

İŞTE BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARI...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1-7 Mayıs arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.

İllere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 359,99, Ankara'da 247,68, İzmir'de 161,92 oldu.

Haftalık verilere göre İstanbul, Kastamonu, Tekirdağ, Zonguldak ve Erzurum 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller olurken, her 100 bin kişide en az Kovid-19 vakası Şırnak, Adana, Mardin, Şanlıurfa ve Van'da görüldü.

İŞTE AKŞAM GAZETESİNDE YER ALAN BAŞKAN SEKMEN HABERİ...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, koronayla mücadele kapsamında seferberlik ilan ettiklerini belirterek, “Kovid-19 ile mücadelede ülkemizin örnek şehirlerinden biri olduk. Anketlerde birinciyiz” dedi.

Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, koronavirüse karşı kent genelinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Salgınla mücadele konusunda Türkiye'de yapılan anketlerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin birinci olduğunu anımsatan Başkan Mehmet Sekmen, bir yılı aşkın süredir kentte salgınla mücadele kapsamında 60 milyon metrekare kapalı, 85 milyon metrekare de açık alanın dezenfekte edildiğini söyledi. Başkan Sekmen, şunları kaydetti:

'SEFERBERLİK İLAN ETTİK'

"Dünyada olduğu gibi, ülkemizi de etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla mücadelemiz çok yönlü olarak devam etmektedir. Devletimizin, ilgili bütün kurumlarını ve tüm imkânlarını seferber etmek suretiyle gerçekleştirdiği salgınla mücadele çalışmalarına Erzurum'da bizler de yerel ölçekte elimizden gelen mücadeleyi gece gündüz demeden yürütmekteyiz. Kamu kurum ve kuruluşlarından, ortak tüm kullanım alanlarına varıncaya kadar şehrimizin neredeyse dört bir yanını dezenfekte ettiğimiz bu süreçte, Erzurum için adeta seferberlik ilan etmiş durumdayız. Öyle ki, kendi maskemizi ve dezenfektan ürünlerimizi bile artık kendimiz imal edebiliyor, hatta ihtiyaç doğrultusunda sevkiyat bile gerçekleştirebiliyoruz."

'7/24 SAHADAYIZ'

Başkan Mehmet Sekmen, salgınla mücadele konusunda yapılan genel çalışmalara da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Salgınla mücadelede sosyal belediyecilik alanında da hep ilklere imza attık. 65 yaş üstü maddi durumdan yoksun olan vatandaşlarımıza her gün iftar ve sahur olmak üzere iki öğün sıcak yemek ikramında bulunuyoruz. Zabıta ekiplerimiz 7/24 vatandaşlarımızın 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi olan büyüklerimizin sürekli yanında yer aldı ve almaya da devam ediyor. Bu süre zarfında 30 bin 900 vatandaşımızın ekmek, gıda, ilaç temini, maaş çekimi ve muhtelif taleplerini karşıladık. 14 bin 54 işyeri, dükkan, AVM denetime tabi tutuldu. Kovid-19 ile ilgili ESMEK'lerimizde 1.5 milyon maske, 500 bin siperlik maske ve 500 bin de önlük ürettik. Bu ürünler sağlık teşkilatı, güvenlik birimleri ve vatandaşlarımıza dağıtıldı. 80 bin vatandaşımıza hijyen seti dağıttık. Bunlarla birlikte dijital platform üzerinden konser ve etkinlikler düzenliyoruz."

SİPER MASKE HAMLESİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı meslek edindirme merkezleri olan ESMEK'ler, COVID-19 salgınıyla mücadele sürecine önemli katkıda bulundu. ESMEK eğitimcileri ve çalışanlarından oluşan özel bir ekip, market çalışanları, güvenlik güçleri ve sağlıkçıların kullanımına sunulmak üzere imal ettikleri siper maskelerle göz doldurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "İçinde bulunduğumuz bu zor dönem toplumun tüm kesimlerini bir araya getirmek ve kenetlemekle kalmadı, aynı zamanda neleri başarabileceğimizi de ortaya koydu" kaydını düştü.

'SIKINTILARIN ÜSTESİNDEN GELDİK'

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına karşı Türkiye'de çok ciddi bir mücadelenin sergilendiğini anlatan Başkan Sekmen, "Toplumun tüm kesimlerinin bu mücadelenin içerisinde bulunuyor oluşu, salgının kısa sürede tehdit olmaktan çıkacağı anlamına geliyor. Şunun altını özellikle çizmek istiyorum ki; aziz milletimiz bugüne kadar kenetlenerek her türlü sıkıntının üstesinden gelmiştir. Bu sıkıntılı günleri de, Allah'ın izniyle geride bırakmayı başaracağız. Bu süreçte tedbirlere riayet edelim, evlerimizde kalmaya özen gösterelim ve temas ortamını elimizden geldikçe azaltalım" çağrısında bulundu.

'EKİBİMİZ BÜYÜK ÖZVERİ GÖSTERDİ'

Büyükşehir Belediyesi'nin mesleki eğitim alanında marka yapılanmaları olan ESMEK'lerin salgınla mücadele sürecinde seferber olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, "ESMEK çalışanlarımız, sağlık personelinin ihtiyaçlarına yönelik olarak koruyucu tulum ve önlük imalatı yapmıştı. Bu çalışmaya ek olarak siper maske üretimini de gerçekleştirdik" diye konuştu. Söz konusu siper maskelerin genellikle market çalışanları, güvenlik güçleri ve sağlıkçılar tarafından kullanıldığını hatırlatan Sekmen, "İnsanların birbirleriyle yoğun temas halinde oldukları alanlarda bu maskeler çok büyük bir ihtiyacı giderdi. Biz de ekiplerimizi bu doğrultuda harekete geçirerek, salgınla mücadele sürecine yeni bir ivme kazandırmış olduk" diye konuştu.

ÖĞRETMENLERE ÖZEL HİJYEN SETİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eğitim ve öğretimin neferi olan öğretmenlere il genelinde özel hijyen setlerinin dağıtıldığını bildirdi. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Salgınla mücadele kapsamında seferberliğimiz artarak devam ediyor. 15 bin hijyen setini eğitim ve öğretimin neferleri, çocuklarımızı yarınlara hazırlayan kıymetli öğretmenlerimize ulaştırıldı. Ayrıca dezenfektan üniteleri sürekli kamuya açık yerler ve camilerimize monte ediliyor. Tabii bu mücadelenin çok daha büyük bir anlam kazanabilmesi, vatandaşlarımızın salgınla mücadelede azmi ve direncine de bağlıdır."

KURALLARA UYMALIYIZ

"Bu yüzden hayati önem taşıyan kurallara, temizlik, maske ve sosyal mesafeye, 14 kurala harfiyen uymalıyız. Mecbur kalmadıkça evlerimizden dışarıya çıkmamalıyız. Mücadelemizden ödün vermediğimiz sürece şunu mutlaka bilmeliyiz ki; sağlıklı, sıhhatli ve huzurlu günler bizleri bekliyor."

KAYNAK: AKŞAM

https://www.aksam.com.tr/guncel/kovid-ile-mucadelede-erzuruma-tam-not/haber-1172773

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum