1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Başpehlivan Gör altın kemerin sahibi oldu
Başpehlivan Gör altın kemerin sahibi oldu

Başpehlivan Gör altın kemerin sahibi oldu

Başpehlivan Gör altın kemerin sahibi oldu

A+A-

Erzurum Güncel- 5 bin kişilik Murat Ertürk Er Meydanı’nda yapılan güreşlere 5 ülkeden toplam 500 sporcu katıldı. Karakucak güreşleri nefesleri kesen mücadelelere sahne oldu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 5. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri'nde yaptığı konuşmada, “Ata sporumuz güreş; insanlık tarihinin başlangıcından beri yapılmakta olan dünyanın en eski sporlarından birisidir” dedi. “Bize miras kalan şanlı tarihimiz kadar onurlu ve asil bir geleneği temsil eden ata sporumuzun yaygınlaşması için 4 yılda önemli mesafeler kat ettik” diyen Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Her sene geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl da beşincisi gerçekleştirilen Altın Kemer Karakucak Güreşleri ile yine Türkiye ve Avrupa’nın en seçkin güreşçilerini Erzurum’da işte bu er meydanında ağırladık. 5 ülkeden toplam 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 5. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri’ne katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum.” 
“Erzurum’dan nice Koca Yusuflar nice Kel Aliço'lar yetişecek” 
Başkan Sekmen, Erzurum’un güreşin men bağı olduğu kaydetti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün gelinen noktada kendine güvenen, eğitimli ve erdemli bir spor ruhuyla sayısız başarılara imza atan gençlerimiz, uluslararası şampiyonalarda göğsümüzü kabartan nice büyük derecelere imza atmaktadır. İnsanlık tarihi kadar eski bir spor dalı olan güreşte de artık başa güreşen bir konuma ulaştık. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak tıpkı geçmişte olduğu gibi yiğitlik ve güçleriyle dünyayı titreten yeni Koca Yusuf'ları, Kel Aliço'ları, Adalı Halil’leri ve Yaşar Doğu'ları Türk sporuna kazandırmayı hedefliyoruz. Bizler güreşin men bağı olan bu kentte, yiğitlikleriyle adını spor tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdıran Hamza Yerlikaya, Nihat Kabanlı, Reşit Karabacak, Asım Bülbül, Erdal Karakaş, İbrahim Bölükbaşı ve Murat Ertürk gibi daha nice sporcular yetiştireceğiz.” 
İşte karakucak güreşlerinin şampiyonları 
Konuşmaların ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, er meydanında sergilenen güreşleri protokol üyeleri ile birlikte izledi. Başkan Sekmen daha sonra karakucak güreşlerinde Hüseyin Civelek’i finalde yenerek altın kemerin sahibi olan Kenan Gör’ü tebrik etti. Başkan Sekmen, Başpehlivan Gör’e altın kemeri, altın ödülleri ve madalyasını taktı. Bu arada Türkiye Güreş Federasyonu Onur Kurulu ve Basın Kurulu Üyesi Gazeteci-Yazar Fethi Satıcı, Başkan Sekmen’e ata sporu güreşe sunduğu katkıdan ötürü temsili olarak kemer hediye etti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi 5. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri’nde dereceye giren sporcuların isimleri şöyle: 
YILDIZLAR 
30 Kilogram 
1-Muhammet Emre Uğurlu 
2-Polat Taşkın 
3-Murat Bulut 
35 Kilogram 
1-Uğurcan Şahin 
2-Serhat Eren 
3-Sadrettin Hasanov 
40 Kilogram 
1-Bayram Esendere 
2-Abdülkadir İşsever 
3-Ümmet Gökdeniz 
45 Kilogram 
1-Barış Ünsal 
2-Doğukan Demir 
3-İbrahim Ekinci 
50 Kilogram 
1-Halil Gökdeniz 
2-Yusuf Eryücel 
3-Ömer Güner 
55 Kilogram 
1-Mehmet Çelik 
2-Mustafa Memedov 
3-Mehmet Serkan Kurt 
60 Kilogram 
1-Mümin Kardeş 
2-Halil İbrahim Temur 
3-Ferhat Kerimli 
BÜYÜKLER 
55 Kilogram 
1-Şahin Muhtarov 
2-Enes Sağlam 
3-Yusal Cabbarov 
60 Kilogram 
1-Celal Süleymanov 
2-Mensur Bayoğlu 
3-Hakan Parlar 
65 Kilogram 
1-Halit Fırıncı 
2-Münir Aktaş 
3-Royal Agonaliya 
70 Kilogram 
1-Mustafa Zopalı 
2-Faruk Kırtepe 
3-Bülent Deveci 
75 Kilogram 
1-Ahmet Öksüz 
2-Miraç Kartal 
3-İbrahim Valiyan 
80 Kilogram 
1-Batuhan Demircin 
2-Reşad Rafikoğlu 
3-Nuri Temur 
85 Kilogram 
1-Erhan Kaçmaz 
2-Abdullah Arslan 
3-Namık Korkmaz 
95 Kilogram 
1-Fırat Binici 
2-Hüseyin Kalaycı 
3-Hakkı Ceylan 
Başpehlivan 
1-Kenan Gör 
2-Hüseyin Civelek 
3-Çağrı Çiğdem 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.