1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bayram öncesi Covid-19 uyarısı: Rehavet korkutuyor
Bayram öncesi Covid-19 uyarısı: Rehavet korkutuyor

Bayram öncesi Covid-19 uyarısı: Rehavet korkutuyor

İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat “Düşen vakalar ile halkın rahatlayışı inşallah bizi ileriki dönemlerde pişmanlığa sürüklemez” dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Kurban Bayramı ve tatil için Türkiye hareketli günler yaşıyor. Göç ile virüsün taşınma ihtimali, sıcak ve tatil heyecanı ile maske ve mesafe tedbirinin unutulması vaka sayılarında patlamaya yol açabilir. Uzmanlar "Önümüzdeki süreçte tekrar kapanmamak için tedbirlere uyalım" diyor. 

Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, Covid-19’a dair tedirgin olduklarını ifade etti. Özellikle vakaların azalmasından dolayı sahildeki Arsuz, Samandağ ve İskenderun ilçeleri başta olmak üzere ve çarşılarda ciddi bir rahatlama görüldüğünü belirten Müdür Hambolat “Halkımızda bir rehavet gözlemliyoruz, bu da bizi korkutuyor. Bu rahatlık inşallah bizi ileriki dönemlerde pişmanlığa sürüklemez. Şu an büyükşehir aralarında en az vaka sayısı olan iliz. Bütün iller arasında da uzunca süredir ilk üçte yer alıyoruz. Bu süreci başarı olarak görmemiz için sonunu görmemiz gerekiyor. O da sıfır vakayı şehirde değil, ülkenin tamamında görmekle olacak. Aşı tek başına yeterli olmamakla birlikte elimizdeki tek önemli silah ve koruyucumuz” diye konuştu.

AŞILAMA ORANININ ARTMASI ŞART
Aşılamada Hatay olarak istedikleri seviyede olmadıklarını da vurgulayan Hambolat “Halkımızı biz her türlü aşılama imkânına sahibiz. Halkımızdan da bizlere destek olmasını istiyoruz. Bütün ülkedeki vaka sayılarının düşmesindeki en önemli faktör aşılama oranının artması. Tünelin sonundaki ışığa ulaşmak için maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmemiz gerek” dedi. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü de oluşan rehavet havasının tehlike oluşturduğunu duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.