1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BB Erzurumspor, Spor Toto Süper Lig'e yükseldi
BB Erzurumspor, Spor Toto Süper Lig'e yükseldi

BB Erzurumspor, Spor Toto Süper Lig'e yükseldi

Spor Toto 1. Lig play finalinde Gazişehir ile BB Erzurumspor, Süper Lig'e yükselen son takım olmak için kozlarını paylaştı. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda 120 dakikası 0-0 sona eren mücadelenin penaltı atışlarında rakibini 5-4 mağlup etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Ezki başkan Ali Dimirhan'ın adeta kovulmasıyla umutsuluğa düşen taraftar, Ali Demirhan'sız başarının mutluluğunu yaşadı. BB Erzurumspor sorlu , uzatmalı ve peraltılı bir maç sonucu süper liğe çıkmayı başardı.

Spor Toto 1. Lig play finalinde Gazişehir Gaziantep ile BB Erzurumspor, Süper Lig'e yükselen son takım olmak için kozlarını paylaştı. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda 120 dakikası 0-0 sona eren mücadelenin penaltı atışlarında rakibini 5-4 mağlup eden BB Erzurumspor Süper Lig'e yükseldi.

Gazişehir Gaziantep'te penaltılarda Sami Can, Ahmet, Jefferson, Mehmet Erdem ağları sarstı, Del Valle, Webo ve Yasin kaçırdı. BB Erzurumspor'un kullandığı penaltılarda ise Lokman, Abdülkadir ve Gökhan Karadeniz kaçırdı, Demba, Metin, Hakan, Jasmin ve Nobre vuruşunu gole çevirdi.

TRİBÜNDE BAŞBAKAN YARDIMCISI VE BAKANLAR

Bursa'da Gazişehir Gaziantep ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor arasında oynanan Spor Toto 1. Lig play-off final maçını Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül izledi.

Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül karşılaşmayı 2012 yılında Afganistan'da şehit düşen Önay Vurucu'nun oğlu Emirhan Vurucu ile birlikte takip etti.

Eski içişleri bakanları Selami Altınok, Efkan Ala, Sebahattin Öztürk, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da bazı milletvekilleriyle birlikte protokol tribününde yer aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez ve Genel Sekreter Kadir Kardaş kupayı vermek üzere maçta bulundu.

Karşılaşmaya her iki takım taraftarları da ilgi gösterdi.

TARAFTARLARDAN FİLİSTİN'E DESTEK

Büyükşehir Belediye Erzurumspor taraftarları maraton ve kuzey kale arkası, Gazişehir Gaziantep taraftarları da kapalı ve güney kale arkası tribünlerinde takımlarını destekledi.

Her iki takım oyuncuları sahaya ''Kudüs şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyoruz'' pankartı ile çıkarken, her iki takım taraftarları da İsrail'i protesto etti.

(Sporx)

BB Erzurumspor 5-4 Gazişehir Gaziantep maçın özeti ve golleri (İZLE)

BB Erzurumspor 5-4 Gazişehir Gaziantep maçın özeti ve golleri (İZLE)

 

Spor Toto 1. Lig Play-off final maçında Gazişehir Gaziantep ile BB Erzurumspor karşılaştı. Penaltı atışları sonucunda Spor Toto Süper Lig'e çıkan taraf BB Erzurumspor oldu. Maçın özeti ve golleri haberimizde.

FutbolArena - Spor Toto 1. Lig Play-Off Finali'nde BB Erzurumspor, Gazişehir Gaziantep'i penaltı atışları sonucunda 5-4 mağlup ederek Spor Toto Süper Lig'e yükselen 3. takım oldu. 
 

BB Erzurumspor - Gazişehir Gaziantep maçının özeti ve golleri


Spor Toto 1. Lig Play-off final maçında Gazişehir Gaziantep ile BB Erzurumspor, Bursa'da karşı karşıya geldi. Müsabakanın 90 dakikası golsüz eşitlikle tamamlandı. Mücadelenin 90 dakikasında olduğu gibi uzatmalarda da iki takım çok fazla pozisyona giremedi.

Karşılaşma penaltı atışlarına uzadı. Erzurumspor'da seri penaltı atışlarında BB Erzurumspor'da Hakan Canbazoğlu 3 penaltı kurtarak müthiş bir performans sergiledi. Penaltı atışlarında 3-1 geriye düşen BB Erzurumspor'da 31 yaşındaki kaleci Gazişehir'in 2 penaltısını da kurtararak durumun 3-3'e gelmesini sağladı. İlk 5 penaltı sonrası devam eden atışlarda 1 penaltı daha kurtaran Hakan Canbazoğlu, takımına şampiyonluğu ve Spor Toto Süper Lig'i getirdi.BB Erzurumspor, gelecek sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek.

Spor Toto 1. Lig Play-off final maçında Bursa'da oynanan müsabakada Gazişehir Gaziantepspor'u penaltı atışları sonucu mağlup ederek Süper Lig'e yükselen son takım olan BB Erzurumspor taraftarı şampiyonluğu kutladı.  Kent meydanında kurulan dev akrandan maçı izleyen mavi-beyazlı taraftarlar maçın bitiş düdüğü ile birlikte büyük bir sevinç yaşadı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.