1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bilim Kurulundan oruç tutanlara hayati tavsiyeler
Bilim Kurulundan oruç tutanlara hayati tavsiyeler

Bilim Kurulundan oruç tutanlara hayati tavsiyeler

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, pandemi sürecinde oruç tutanlar için beslenme kılavuzu hazırladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Ürünlerin tüketilmesinden temizliğine kadar tavsiyelerin yer aldığı kılavuzda, dengeli beslenme ve bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlerin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Tavsiyeler arasında şunlar yer alıyor:

Alışverişte dikkat!
Gıda güvenliği için, pişmiş besinlerle çiğ besinleri ayırın, doğru şekilde pişirin, uygun sıcaklıklarda saklayın. Çabuk bozulabilen et, tavuk, balık gibi besinleri alışverişin sonunda alın. Bunların çiğ tüketilecek besinlerle temasını engelleyin ve kısa süre içerisinde buzdolabına yerleştirin.

Kontrole ayrı kaşık
Besinlerin hazırlandığı, pişirildiği alanların ve bu süreçte kullanılan her türlü araç ve gereçlerin temiz olmasına dikkat edin. Hijyen kurallarına uyun. Ağız, burun ve saçınıza dokunmayın. Tat kontrollerini yemeğin karıştırıldığı kaşıkla değil, ayrı bir kaşık ile bir tabağa koyarak yapın.

Saçınız kapalı olsun
Ellerinizi her işin başında, çiğ besinlere dokunduktan sonra, tuvaletten her çıkışta ve mendil kullandıktan, paraya, kirli araç ve gereçlere dokunduktan, öksürüp-hapşırdıktan sonra mutlaka yıkayın. Saçlarınızı yemeğe düşmesini engelleyecek şekilde toplayın ve bone takın.

TÜRKİYE

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.