1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Birhat'ın vücudundaki tümörler temizlendi
Birhat'ın vücudundaki tümörler temizlendi

Birhat'ın vücudundaki tümörler temizlendi

Kemik tümörü'hastalığına yakalanan 11 yaşındaki Birhat Çelik, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

A+A-

Erzurum Güncel-  Muş'un Varto ilçesinin Karaköy beldesinde yaşayan Çelik ailesinin 4 çocuğundan üçüncüsü olan Birhat Çelik'te yapılan tetkikler sonucu Herediter multipl egzositoz (HME) denilen kemik tümörü hastalığı tespit edildi. Ortopedi kliniğinden uzman Dr. Recep Dinçer, el cerrahisi uzmanı Dr. İ.Avşin Öztürk ve Op.Dr. Tuncay Baran'dan oluşan ekip, Birhat'ı ameliyat etti.
Konu ile ilgili açıklama yapan Dr. Dinçer, "Bu hastalık vücutta yaygın şekilde tüm ekstremitelerde kitle ve çıkıntıların oluşmasıyla fark edilir. Damar ve sinir hasarı göz önünde bulundurularak el cerrahı uzman Op.Dr.İ.Avşin Öztürk ve Op.Dr. Tuncay Baran ile beraber ekip olarak  Birhat'ın ameliyatını gerçekleştirdik. Erzurum'da ve bu bölgede bir ilki başardık. Ön kol kemikleri dediğimiz kemiklerdeki eğriliği giderdik ve kısa olan diğer önkol kemiği keserek dışarıdan yerleştirdiğimiz fiksatörler ile uzatma uygulayacağız. Sağ bacaktaki şekil bozukluğuna yol açan tümörleri de çıkardık. Ameliyat gayet güzel ve başarılı şekilde tamamlandı. Bundan sonraki 3 aylık süreçte kol kemiklerini uzatacağız ve şekil bozukluğunu gidereceğiz" diye konuştu.
    Birhat Çelik'in babası Kenan Çelik "Oğlumun hayatı kurtuldu. Sanki yeni doğmuş gibi. Bizim için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. Allah hekimlerimizi başımızdan eksik etmesin. Tüm ekibe teşekkür ediyorum" dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.