1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Biz ne diyoruz sen ne diyorsun THY?
Biz ne diyoruz sen ne diyorsun THY?

Biz ne diyoruz sen ne diyorsun THY?

Uçak bilet fiyatları ve sefer sayılarının yetersizliği konusunda THY’nin 'evlere şenlik' açıklaması pes dedirtti.

A+A-

Erzurum Güncel- Uçak bilet fiyatları ve sefer sayılarının yetersizliği konusunda THY’nin ‘evlere şenlik’ açıklaması pes dedirtti. Uçuşları durdurulan Boeing 737 MAX tipi uçakları gerekçe gösteren THY, bilet fiyatlarındaki çifte standart başta olmak üzere Erzurum’a yakın noktalardaki sefer sayılarının yüksekliğine cevap veremedi.

 

TWEET ATMAK DIŞINDA NE YAPTINIZ?

 

Erzurum Ajans’ın sıkı takibiyle kent gündemindeki sıcaklığını koruyan uçak bilet fiyatları ve sefer sayılarının yetersizliği konusunda siyasiler sınıfta kaldı. Twitter atmak dışında sağlıklı hiç bir bilgi ya da sonuç alamayan siyasilerden sonra Türk Hava Yolları (THY), kamuoyundan gelen baskılar karşısında bir açıklama yaptı. Ancak açıklamada Erzurum’un bu önemli sorununun çözümüne dair tek satır yer almadı.

 

İŞTE O AÇIKLAMA

 

“Değerli yolcularımız bilindiği üzere tüm dünyada Boeing 737 MAX tipi uçakların operasyonları durdurulmuştur. Bu sebeple filomuzda bulunan Boeing 737 MAX tipi yolcu uçaklarımız uluslararası sivil havacılık otoritelerinden gerekli uçuş onaylarının iletileceği tarihe kadar uçuş operasyonlarını gerçekleştirmeyecektir. İlgili uçakların sefere verilme tarihleri Ağustos ayına ertelendiği için elimizde olmayan sebeplerle uçuşlarımızı iptal etmek zorundayız. Tüm bilet değişiklikleri iptal ve iade kuralları çerçevesinde yapılacaktır. Gerekli onayların iletileceği tarihe kadar planlanan bazı seferlerimizde değişiklikler yaşanabileceğini bildirir, anlayışınız için teşekkür ederiz.”

 

 

MERAK EDİLEN SORULAR?

 

Erzurum’un sorununu anlamak istemedikleri her satırından belli olan bu açıklamadan sonra şu soruların cevabı merak konusu oldu.

 

1- Erzurumlular neden diğer şehirlere kıyasla daha yüksek bilet parası ödüyor?

 

2- Erzurumlular 737 MAX tipi uçakların seferden çekilmesinden önce de bu fiyatları ödemiyor muydu?

 

3- Bu uçakların seferden çekilmesine rağmen neden Erzurum’a yakın olan Erzincan ve Trabzon’daki sefer sayılarında bir değişme olmadı?

 

4- Bir kültür ve turizm şehri olan Erzurum’a yaz aylarında uyguladığınız bu politika nedeniyle kentin bu anlamdaki ekonomik kaybını biliyor musunuz?

 

5 - Bu uygulamanız ne zamana kadar devam edecek ve Erzurumlular ne zaman Trabzon ya da Erzincan tarifesinden yararlanabilecek?

 

6- Kış turizmindeki potansiyeliyle öne çıkan Erzurum’da Aralık-Mart dönemindeki bilet fiyatları ve uçak sefer sayıları nasıl olacak?

 

7- Şu an Erzurum’a reva gördüğünüz bu uçuş politikasını Kayseri’ye, Bursa’ya ya da Antalya’ya yapabilir misiniz?

 

OKUYUCULARIMIZIN ve TAKİPÇİLERİMİZİN DİKKATİNE!

 

Uçak bilet fiyatları ve sefer sayılarının çözümü noktasında günlerdir sürdürdüğümüz yayınlara destek olmak isterseniz bu konudaki görüşlerinizi ‘yayınlanmak’ üzere erzurumajanshaber@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum