1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Blackberry'den Twitter'a patent ihlali suçlaması
Blackberry'den Twitter'a patent ihlali suçlaması

Blackberry'den Twitter'a patent ihlali suçlaması

Blackberry, Twiter'ın bazı mesajlaşma patentlerini çiğnediği iddiasıyla aralarında yasal süreç başlattı.

A+A-

Erzurum Güncel- Dev teknoloji şirketleri arasında sürekli ortaya çıkan patent davalarına bir yenisi daha eklendi. Kanadalı şirket BlackberryTwitter'ın kendi patentini ihlal ettiği iddiasıyla dev şirkete dava açtı. Eski popülaritesini bir daha geri kazanamayan Blackberry, geliştirdiği teknolojilerin patentini aldıktan sonra bu tür davalarla çok kez gündeme geldi. 

Daha önce FacebookInstagram,Whatsapp gibi sosyal platformlara patent ihlali konusunda dava açan şirket gözünü Twitter'a dikti. Açılan davanın sohbet sırasında karşı taraf mesajı okuduğunda bildirimlerini ve mesaj göstergesini iptal eden bir tekniği kullanmasıyla alakalı olduğu belirtildi. Aynı zamanda bir alıcının sohbet içinde mesaj okuyup okumadığını belirlemek için olduğu da söyleniyor.

Ortaya çıkan dava dilekçesinde Blackberry, geliştirdiği teknolojileri koruma altına almada çok hassas olduklarını ve Twitter'ın patent ihlalini kasıtlı olarak yaptığını iddia etti. Bunun yanında şirket dava süresince uğradığı tüm masrafların karşılanmasını istiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.