1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Böylesine Bir Şampiyonluk Belki Türkiye'de Yoktur
Böylesine Bir Şampiyonluk Belki Türkiye'de Yoktur

Böylesine Bir Şampiyonluk Belki Türkiye'de Yoktur

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak:

A+A-

Erzurum Güncel- "Maçta kırılma anları oldu, penaltılarda iki kez geriye düştük""Kadere inanan insanlardanım. Hayatta hiçbir şey tesadüf değil ve muhakkak bir sebebi var. Geçen yıl Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Gümüşhanespor final oynadı ve ben Gümüşhanespor takımının başındaydım. Finalde biz çok iyi oynamamıza rağmen Erzurum şampiyon olmuştu"

Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Gazişehir Gaziantep'e penaltı atışları sonucu 5-4 üstünlük sağlayarak Spor Toto Süper Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da teknik direktör Mehmet Altıparmak, çok çalıştıklarını ve Süper Lig'e çıkmayı hak ettiklerini söyledi.

Mehmet Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, play-off finalinde futbolcuları nasıl motive ettiğini şöyle anlattı:

"Finalde oyuncularıma 'Finallerde oynadığın oyun, yaptığın işler konuşulmaz, finalde sadece şampiyon kim, bu konuşulur. Biz de inşallah bugün hakem son düdüğü çaldığında şampiyon olacağız bugün önemli olan bu.' dedim. Maçta kırılma anları oldu, penaltılarda iki kez geriye düştük. Böylesine bir şampiyonluk belki Türkiye'de yoktur ya da dünyada da herhalde çok azdır. Ancak ben takdiriilahi diyorum çünkü gerçekten biz çok çalıştık, çok inandık, çok hak ettik."

Altıparmak, Erzurum'a geldiğinde takımın puan sıralamasında ve oyun anlamında çok sıkıntılı bir halde olduğunu belirterek, takımın moral ve motivasyonu ile oyun sistemini değiştirdiğini dile getirdi.

Takımdan 7 oyuncu gönderip, 4 ismi kadroya dahil ettiklerini aktaran Altıparmak, "Buraya geldikten sonra hedef olarak Süper Lig'e yükselmekten bahsedince 'herhalde hoca hayal kuruyor, masal' gibi şeyler dediklerini duyduk. 'Bu takımla mı yapacaksınız?' dediler, 'Evet bu takımla yapacağız.' dedim." ifadelerini kullandı.

Mehmet Altıparmak, takımın Süper Lig'de kalıcı olması temennisinde bulundu.

 

- "Kadere inanan insanlardanım"

 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un 2017 yılında Spor Toto 2. Lig play-off finalinde Gümüşhanespor'u 1-0 yenerek Spor Toto 1. Lig'e yükseldiği müsabakada Gümüşhane ekibinin başında bulunan Mehmet Altıparmak, mağlup olduğu Erzurum ekibini Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Süper Lig'e taşıdı.

"Kadere inanan insanlardanım." diyen Altıparmak, "Hayatta hiçbir şey tesadüf değil ve muhakkak bir sebebi var. Geçen yıl Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Gümüşhanespor final oynadı ve ben Gümüşhanespor takımının başındaydım. Finalde biz çok iyi oynamamıza rağmen Erzurum şampiyon olmuştu. Ben genelde finallerde şampiyon olmuştum, ilk defa final kaybetmiştim, o nedenle epey üzülmüştüm. Bu kez Erzurumspor'un başındaydım ve bu takımla play-off finalini kazandık, Süper Lig'e yükseldik." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.