1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Bulutlar "Milletimiz 15 Temmuz da Destan Yazmıştır"
Bulutlar "Milletimiz 15 Temmuz da Destan Yazmıştır"

Bulutlar "Milletimiz 15 Temmuz da Destan Yazmıştır"

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Allah bu millete bir kez daha 15 Temmuz yaşatmasın" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasına mensup cuntacı bir grup askerin kalkıştığı darbe girişiminin 1'inci yıl dönümü yaklaşırken yayımladığı birlik mesajında"Ülkemizi bölmek, parçalamak ve yok etmekle sonuçlanabilecek bu hain darbe girişimi demokrasiye inanan, sahip çıkan, demokrasi için tanklara ve silahlara kendilerini siper eden Milletimizin gayretleri ile bertaraf edilmiş, ülkemizin geleceğinin karanlık ellere geçmesine izin verilmemiştir.

Yeniden yükselişin başladığı 15 Temmuz gecesi birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin dünyaya ders verircesine yaşandığı anlamlı bir gece olmuştur"ifadelerini kullandı. Türkiye'nin tarihi geçmişine bakıldığında belli aralıklarla yaşanan yükselme süreçleri ve hemen akabinde de bu süreçlerin uğratıldığı kesintilerin rahatlıkla görülebileceğini kaydeden Başkan Bulutlar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin de, işte bu müdahalelerden birisi olduğunu dile getirdi. 2002 yılından bu yana Türkiye'ye hakim olmaya başlayan siyasi huzur ve istikrarın, beraberinde ülke kalkınmasını getirdiğini vurgulayan Başkan Bulutlar, "Bu gerçek yıllardır değişmedi; gelişen bir Türkiye'yi ne bulunduğumuz coğrafya ve ne de emperyal güçler hazmedebildi. Ülkemizin son yıllarda kazandığı nüfuz ve uluslararası arenada giderek değer kazanan imajımız, küresel emperyalis güçleri bir kez daha harekete geçirdi. Bu kez de devreye FETÖ'cüler girdi. Burada amaç sadece darbe yapmak değildi; hainlerin hedefinde aynı zamanda ülkenin bölünmesi, parçalanması ve yutulması hedefi de vardı. Allah'a hamdolsun, başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım ile asil milletimiz feraseti, basireti ve cesaretiyle bütün karanlık oyunları bozdu. O gece bu milletin evlatları Nenehatun oldu, Seyit Onbaşı oldu Kahramanlığı, ecdad ve ata mirası olarak belleyen necip milletimiz, hainlere öyle bir ders verdi ki; 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece adeta milletin zafer bayramına dönüştü." diye konuştu.

BAŞKAN BULUTLAR'DAN ERZURUM VURGUSU

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 15 Temmuz'un Erzurum için taşıdığı önemin ise, apayrı olduğuna dikkati çekerek, "O gece sokaklara insan selinin aktığı ilk şehir, Erzurum oldu. O gece Erzurum'da yaşanan ruh Aziziye ruhuydu. O gece Erzurum barut kokmadı ama bu şehirden yükselen manevi hava, yurdu bir anda sararak, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik atmosferine dönüştü. Hamdolsun, aradan bir yıl geçmiş olmasına rağmen milletimiz yine o atmosferde teneffüs ediyor." dedi. 15 Temmuz gecesi hainlere gerdikleri iman dolu göğüsleriyle toprağa düşen şehitleri de kesinlikle unutmamak gerektiğini vurgulayan Başkan Bulutlar,"O gece bu vatan uğruna, vatanın birliği ve bölünmez bütünlüğü uğruna toprağa düşen kardeşlerimizi, bacılarımızı ve evlatlarımızı rahmetle, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Gazilerimizi ise, başımızda bir ömür taşıyacağımız şanlı birer tac olarak kabul ediyoruz. Allah bu millete bir kez daha böyle bir felaket yaşatmasın. Birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimiz kaim olsun inşallah" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.