1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Büyükşehir BATIYOR, Alacaklılar kapıya dayandı!
Büyükşehir BATIYOR, Alacaklılar kapıya dayandı!

Büyükşehir BATIYOR, Alacaklılar kapıya dayandı!

Erzurum Ajans'tan Onur Sağsöz'ün 'Mescite haciz konuldu' başlıklı haberinden sonra açıklama yapmayan Büyükşehir Belediyesi, 4'üncü İcra Dairesi'ne 'haciz kaldırma' talebinde bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel-  Ödeyemediği borçlar nedeniyle haciz kıskacında olan Büyükşehir Belediyesi’ne bir şokta Erzurum 4’üncü İcra Dairesi’nden geldi. ‘Haciz kaldırma’ talebi reddedildi, fiili hacizde veznesine el konulan Büyükşehir’in kasasından sadece 17 bin TL çıktığı öne sürüldü.

 

İki yıl öncesine kadar Büyükşehir Belediyesi’ne iş yapan İA İnşaat firmasının alacağı 2,5 milyon liraya ulaştı. Geçen süre içinde parasını tahsil edemeyen şirketin Genel Koordinatörü Ozan Güryel, İcra Dairesi’ne başvurdu.

 

Erzurum 4. İcra Dairesi, Yakutiye İlçesi Gez Mahallesindeki 281 ada, 21 parsel ve 137 nolu bağımsız bölümün satış talebini kabul etti. Ancak satış kararı alınan yer Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Cumhuriyet İş Merkezi’nin 3. katında bulunan mescitti.

 

BÜYÜKŞEHİR İTİRAZ ETTİ AMA…

 

Erzurum Ajans’ta ‘Mescit’e haciz konuldu’ başlığıyla yer alan haberden sonra Büyükşehir Belediyesi avukatları ‘haciz kaldırma’ talebinde bulundu.

 

Erzurum 4’üncü İcra Dairesinin ‘Karar Tensip Tutanağı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin iş merkezindeki bağımsız bölümü, 10 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis ettiği anlaşılırken, belediye avukatları, “haczedilen taşınmazın ibadethane olarak kullanıldığını, taşınmazın kamunun doğrudan kullanımına tahsis edilmiş yerlerden olduğunu, bu sebeple haczedilemeyeceğini ve taşınmaz üzerindeki haczin kaldırılmasını…” talep etti. Ancak İcra Dairesi, gerekçelerini sıralayarak Büyükşehir Belediyesi’nin talebini reddetti.

 

İŞTE O KARAR METNİ

 

 

“MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

 

Firma sahibi İsak Aktaş, iki yılı aşkın zamandır tek kuruş para almadıklarını ve zor durumda olduklarını belirtti. Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Aktaş, “Çeklerimiz yazıldı, işçilerimizin borçlarını ödeyemedik. Borç harç içinde başka bir iş de yapamaz hale geldik. Kaç defa paramızı istedik ama bir yanıt alamadık. Herkes gibi icra takibi başlattık. Cumhuriyet İş Merkezinde belediyeye ait tapulu olan alana da işlem yaptırdık ama oranın mescit olarak kullanıldığını biz de sonradan öğrendik. Biz kimseyi mağdur etmek istemiyoruz, sadece alacaklarımızı tahsil etmek istiyoruz. İnanın çok kötü durumdayız. Belediyeyi icraya vermekten başka çaremiz kalmamıştı” diye konuştu.  

 

 

“FİİLİ HACZE GİDİLDİ, VEZNE DE SADECE 17 BİN TL VARMIŞ”

 

Büyükşehir Belediyesi’ne fiili hacze gidildiğini de anlatan firma sahibi Aktaş, şunları söyledi. “Bir Erzurumlu olarak çok üzgünüm. Batmış durumdayım. Kendi şehrimin belediyesine haciz için avukat göndereceğimi hiç düşünmezdim ama gidildi. Görevliler vezneye icra koydu. Kasadan sadece 17 bin TL çıkmış. O an Başkan Mehmet Sekmen’i haberdar etmişler ve geçen hafta için ödeme yapacaklarını söylemişler fakat ödemediler. Alacaklarımı tahsil edebilmek için aynı şekilde Çırçır bölgesinde Palandöken A.Ş.’nin konut yaptığı yerlere de haciz kararı aldırdım ama orası da sorunlu çıktı. Onları da açıklayacağım. Sayıştay’a dilekçe gönderip durumu anlattım. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Bir yığın borcu ödemek için kredi çektim, evime sattım, ödeyemedim. Çalmadık kapı bırakmadım. Beni perişan ettiler. Tek isteğim borçlarımı ödeyebilmek. Bir an önce paramı ödesinler başka bir şey istemiyorum.”

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.