1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Can Dündar ve Nazlı Ilıcak sesimiz olsun
Can Dündar ve Nazlı Ilıcak sesimiz olsun

Can Dündar ve Nazlı Ilıcak sesimiz olsun

FETÖ'nün gizli iletişim aracı ByLock'taki yazışmaları çözümleme çalışmaları sürüyor.

A+A-

Erzurum Güncel- FETÖ'nün elebaşısı Fetullah Gülen'in onursal başkanı olduğu, ve KHK ile kapatılan Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'nın son başkanı Cemal Uşşak'ın, başkan yardımcısı Erkam Tufan Aytav'la yaptığı yazışmalar deşifre edildi. Buna göre Uşşak, Aytav'a, "Abzurd bir teklifim var. Görüşlerimizi bizim seslendirmemiz değil de Nazlı Hanım (Ilıcak) veya Can Dündar gibi birilerinin söylemesi faydalı olur" mesajını gönderdi.

Uşşak'ın bir sonraki mesajı Bugün gazetesine el konulmasıyla ilgili olarak "Bundan sonra hangi gazete baskın yerse ertesi gün bütün gazeteler o gazetenin yüzünü aynen bassın ve bütün gazeteler bir birlikte hareketin resmini versinler. Yani bir nevi bütün Basın, o gün 'Biz Bugün medyasıyız' demiş olsalar, yarın başka gazeteler olursa aynı şeyler onlar için de olmalı tabii ki" şeklinde oldu. Uşşak yurtdışına firar ettikten bir süre sonra ölürken, Aytav'ın da yurtdışında firari olduğu öğrenildi.

Öte yandan 15 Temmuz öncesi Almanya'ya firar eden Dündar, MİT TIR'ları görüntülerini FETÖ adına yayımladığı gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası alırken Ilıcak darbe girişimine iştirak ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.