1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Canan Karatay'dan Annelere Ciddi Uyarı:
Canan Karatay'dan Annelere Ciddi Uyarı:

Canan Karatay'dan Annelere Ciddi Uyarı:

Canan Karatay'dan Annelere Ciddi Uyarı: Çocuklarınıza Kesinlikle Yedirmeyin!

A+A-

Erzurum Güncel- Yaz sıcaklarında istisnasız en iyi giden yemek kızartma türü... Evet, biz bu sıcaklarda kızartma tüketmeye alıştık ama Canan Hoca bunun tam aksini söylüyor. Özellikle anneleri uyarıyor: "Çocuklarınızı patates kızartması ile doyurmayın. Çocukları bu şekilde yemeye siz alıştırdınız!"

 

canan

İç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, bu sefer anne ve babalara veryansın etti. Aslında bu serzenişin de hiç de haksız değil. Çocukların yemek yeme alışkanlıklarının anne babadan geçtiğini vurgulayan Karatay:

"Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın. Kızardığı zaman trans yağlar meydana geliyor bu bir. Bir de ketçap bağımlılık yapıyor. Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. Ama kızartma kesinlikle olmaz."

Kızartmanın tehliklerinden sürekli olarak bahseden doktor, sadece çocuklar değil, yetişkinlerin de bu alışkanlıklarından vazgeçmeleri gerektiğini vurguluyor. Patatesi tüketebilirsiniz ancak en sağlıklı olacak şekilde diyen Karatay, sözlerine şöyle devam ediyor: "Bizim patates salatımız vardır. Haşlanıp yapılabilir buğulama yapılabilir. Ama kızartıp üstüne de ketçap döküp yerseniz o tehlikeli" dedi.

Sağlıklı bir tarif arıyorsanız: Pat pat patates tarifi için tıklayın. Çocuklarınız bu lezzete bayılacak!

Patatesi kızartma dışında tüketebilirsiniz diyen Karatay'ın bir ayrım noktası da var: İçinde yüksek miktarda gluten ve nişasta içeren patatesi şeker hastaları ve gluten hassasiyeti bulunanların tüketmemesi gerektiğini söylüyor.

 

pate

Peki patates kızartmanın zararları nelerdir?

Bol miktarda nişasta içeren patatesin kalori oranı oldukça yüksektir, obeziteye davetiye çıkarır.

Patates, kan şekerini hızlı bir şekilde tüketir.

Patates kızartması damar sertliğine sebep olur.

Patates kızartması başta mide olmak üzere birçok kanser türüne davetiye çıkarır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.