1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP'nin seçim beyannamesi açıklandı! İşte ekonomik, siyasi tüm vaatler
CHP'nin seçim beyannamesi açıklandı! İşte ekonomik, siyasi tüm vaatler

CHP'nin seçim beyannamesi açıklandı! İşte ekonomik, siyasi tüm vaatler

CHP'nin seçim beyannamesi açıklandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye çıkarak beyannamenin detaylarını açıkladı. Programda CHP'nin seçim müziği de ilk kez çalındı.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP'nin seçim beyannamesi açıklandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye çıkarak beyannamenin detaylarını açıkladı. Programda CHP'nin seçim müziği de ilk kez çalındı. CHP'nin 'Nevruz resmi tatil ilan edilecek' vaadi dikkat çekti. Ayrıca, 2 dev proje vaadi salondaki ekrandan tanıtıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimleri için hazırlanan seçim beyannamesini açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Biz, yani CHP'liler ülkenin geleceği için çıkar peşinde koşmadan çalışan bir gelenekten geliyoruz. CHP'liler direnişin insanlarıdırlar. Adalet, birlikteliği savunmuşlardır. CHP, Samsun'dan başlayıp Erzurum'a sonra İzmir'e giden Mustafa Kemal ile hareket edenlerin partisidir. CHP, hak, hukuk ve adalet diyenlerin partisidir.

"HEP BİRLİKTE 'TAMAM' DİYECEĞİMİZ BİR SEÇİMİ BAŞLATIYORUZ"

Türkiye saraydan değil halktan yana bir yönetim istiyor. Mafya yönetimi değil, hukuk devleti istiyor. Yolsuzluk düzeni değil, emekten yana bir Türkiye istiyor. Türkiye, çalışmak ve üretmek istiyor. Bu toplantı tarihi bir toplantıdır. Cumhuriyetten, demokrasiden, emekten yana olanların hep birlikte 'Tamam' diyeceği bir seçimi başlatıyoruz.

SEÇİM MÜZİĞİ İLK KEZ ÇALINDI

5 TEMEL SORUN

Türkiye'nin 5 temel sorununu çözeceğiz. Birisi ekonomidir.

Türk lirasının nasıl değer kaybettiğini hep birlikte gözlemledik. Türk lirası dünyanın en büyük değer kaybeden paralarından birisidir. Bugün geldiğimiz noktada Türk lirası sürekli değer kaybediyor, çiftçi, emekli hayatından memnun değil. Çalışan işçi hayatından memnun değil. Varlık içinde yoksullul yaşayan bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız. Gazeteler korkudan haber bile veremiyorlar.

81 milyona sesleniyorum. Bu düzenden memnun olan bir sınıf var. O sınıfın adı, rantiye sınıfı. İntihar eden rantiyeci var mı? Hepsi hayatından memnun. Ellerinde viski kadehi, milyarlar kazanıyorlar. Sayın Muharrem İnce'ye, bana, çiftçiye, emekliye bunun sorumluluğu düşüyor. Hep birlikte bu düzeni değiştirip haktan, emekten yana bir düzeni yeniden inşa etmek zorundayız.

Türkiye ekonomisi, büyük bir değişim ve dönüşüme ihtiyaç duyuyor. 16 yıldır bu ülkeyi yönetenler, büykü değişim ve dönüşümü gerçekleştirebilirler mi? Gerçekleştiremeyeceği açık.

Türkiye'yi bölgesinde 21. yüzyılın lideri yapmayı hedefliyoruz. Sanayimizin dünyadaki hızlı dijital dönüşüme ayak uydurması gerekiyor. Bütün KOBİ'lere bir yıl süreyle 0 faizle kredi vereceğiz. Daha fazla insan çalıştıracaksın. Vergini öde, primini öde, ödediğin vergi ve prim kadar, sıfır faizli kredi veriyorum. Ne kadar çok vergi verirsen, o kadar fazla 0 faizli kredi alacağım.

Karadeniz'de fındık borsasını kuracağız, fındık fiyatını Türkiye belirleyecek. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız ifade etti, işçiye KDV'siz mazotu 3 liradan vereceğiz diye. İtiraz ettiler, yalan söylüyor diye. Sayın İnce traktöre bindi gitti, 5 lira 72 kuruş. Tarım Bakanı'nın çiftçiden, mazottan haberi yok, tarımla ilgisi yok. Böyle birisi. 5 yıl içinde bütün kırsala 40 bin ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni atayacağız. Tarımla teknolojiyi buluşturmazsanız verimi gözardı edersiniz. Çiftçiyi yeniden milletin efendisi yapacağız.

Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı, CHP'nin parlamentoda ağırlığı olduğu bir Türkiye'de senin borçlarının faizlerini sonuna kadar sileceğiz. Tarımda Türkiye'yi dünya lideri yapacağız.

Çiftçi düğününü, derneğini sevinerek yapacak. Bankanın önünde kendisini yakmayacak. Şeker fabrikalarını geri alacağız.

Esnaf zor durumda biliyoruz. Esnaf Bakanlığı kuracağız. Biz Anadolu'yu şaha kaldıracağız. Anadolu'nun içini dolduracağız.

Proje üretiyorsak sadece Türkiye için değil, bölge için de üreteceğiz. Hedefimiz 21. yüzyılda Türkiye'yi en saygın ülkelerden birisi haline getirmek.

"İKİ DEV PROJE İLE ANADOLU'YU ŞAHA KALDIRACAĞIZ"

İki dev proje ile Anadolu'yu şaha kaldıracağız. 6 dakikalık bir filmimiz var, hep birlikte izleyelim onu.

EĞİTİM PROJELERİ

Eğitim konusunda tutarlı politikalar geliştirmemiz lazım. Biz eğitimde ne yapacağız? Çocuklara analitik düşünme ve sorgulama kazandıracak bir eğitim programı ortaya koyacağız.

Eğitime okul öncesinden başlayacağız. Batılı gelişmiş ülkeler daha çocuk anne karnındayken eğitimi düşünüyorlar. Biz o kadar geriye düştük ki, mevcut eğitim sistemini bile allak bullak etti.

Bütün mahallelerde ücretsiz kreşler açacağız. Çocuk oralara gidecek, kreşlerin tamamı ücretsiz olacak.

İlköğretimde eğitimi tam zamanlı yapacağız.

Taşımalı eğitime son vereceğiz. Yurtsuz öğrenci kalmayacak.

Nitelikli okul, niteliksiz okul ayıbına son vereceğiz. Ne demek niteliksiz okul.

İş garantili eğitim. Teknoloji liseleri açacağız. Buraya giden çocuklarımız en az 6 yıl okuyacaklar. O çocuklarımız katma değeri yüksek ürün üretecekler.

1 yıl içinde 180 bin öğretmeni atacağız. 3600 ek göstergeyi kabul etseydin kardeşim. Çıkar bir kararname 3600 göstergeyi herkese ver. Niye 24 Haziran'dan sonra. Bizim vaatlerimizin iktidar partisinin seçim bildirgesine girmesi bizi sadece ve sadece mutlu eder. CHP ne düşünmüşse bunlar kuruşu kuruşuna hesaplamışlardır ve tamamı doğrudur.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere birer maaş ikramiye verilecek. Rantiyeye değil, öğretmene vereceğiz. Öğretmen bilim insanı, sanat insanı yetişrtiriyor. Tarlada neyi ne zaman ekeceğini bilen çiftçi yetiştiriyor, sanatkar, esnaf yetiştiriyor.

Üniversiteler demokratikleşecek. Bilimsel, yönetsel ve mali özerkliği olacak.

YÖK KALKACAK

Üniversiteler demokratikleşecek. Üniversitelerin bilimsel özerkliği olacak. Yöresel ve mali özerkliği de olacak. Bütün öğrenciler üniversitede söz ve karar sahibi olacak. Bir darbe kurumu olan YÖK de kalkacak.

OECD'nin çalışmasından bir bölüm okuyorum: Bugünün çocuklarının yüzde 65'i çalışma yaşına geldiğinde henüz icat edilmemiş alanlarda çalışacaklar. Bugün okuyor, çalışıyor ama çalışma yaşına geldiğinde öğrendiklerinin yok olduğunu görüyor. Yaşam boyu eğitim diye bir kavram var. İnsanların eğitilmesi gerekiyor. Bunun için İnsan Kaynakları Bakanlığı kuracağız.

KÜRT SORUNU

Toplumsal barış; isterseniz adına Kürt Sorunu deyin. 35-40 yıldır çözülemeyen bir sorun. Tek sorumlusu siyasilerdir. Çözüm adresi de TBMM'dir. Bu kadar açık ve net söylüyorum. İnanç, kimlik üzerinden siyaset yapmayacağız. İnsana saygı duyacağız. Biz hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Ben hangi hakka sahipsem Hakkari'deki, Tekirdağ'daki vatandaş da aynı hakka sahip olmalıdır. Size soruyorum bu sorunu kim çözer ? O sorunu 16 yıldır çözemediler. 4 yılda çözeceğiz. 4 temel ilkemiz var.

1) Bu sorunu çözmek için yola çıkanlar samimi olacak.

2) Gizli bir ajandaya sahip olmayacaksın.

3) Millete hesabını veremeyeceğiniz vaatlerde bulunmayacaksınız.

4) Millete her aşamada bilgi vereceksiniz.

Thomas Jefferson'un sözüyle başlamak istiyorum. Halk hükümetten korktuğu zaman tiranlık, hükümet halktan korktuğu zaman özgürlük vardır. Korkuyorsan diktatörlük vardır. Korkmuyorsan diktatörlük vardır. Cumhurbaşkanı Muharrem İnce olduğunda ne yapacağız?

1) Kesinlikle OHAL kalkacak.

2) Siyasetten kirlilik kalkacak. İhaleye fesat karıştıranların TBMM'de yeri yoktur

3) 12 Mart, 12 Eylül'ün bütün yasaları kalkacak

4) Yargı bağımsız olacak. Savcı hakimin yanında oturmayacak. Avukat hangi düzeydeyse savcı da o düzeyde olacak. Muharrem İnce diyor beni denetleyin diye. Sen niye korkuyorsun? Sen de desene.

5) Herkesin can ve mal güvenliği olacak

6 Suçüstü hali haricinde tutukluluk asıl unsur olmayacak.

7) Medya özgür olacak. Medya sahipleri medya dışında başka bir alanla uğraşmayacak. Medya sahibi sadece gazetecilik yapacak. Bu ayıbı tarihe gömeceğiz. Gazeteciler zorunlu olarak sendikalı olacak.

8) Gizli tanık uygulamalarına izin vermeyeceğiz

9) Cumhurbaşkanı tarafsız olacak. 3 bin kişilik koruma ordusuyla gezmeyecek.
10) Barış akademisyenleri üniversitelerine geri dönecek.

11) Yargıya erişimin önündeki engelleri kaldıracağız.

12) Emeklilere de sendika kurma hakkı vereceğiz.

13) Şehitler ve gaziler arasında ayrım yapıldı. Bizim vicdanımızı sızlatan bir ayrım. 15 Temmuz şehidi ayrı diğerleri ayrı sağlanan imkanlar ayrı. Bu ayrımı kaldıracağız.

14) Muhtarlıklar kurumsallaştırılacak. Muhtarın elemanı, bütçesi olacak. Sosyal yardımlar muhtarlar eliyle dağıtılacak.

15) Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik şartını uygulamaya koyacağız.

16 Kadın Bakanlığı kuracağız

SİVİL ANAYASA

Gençlik İhtisas komisyonu kuracağız. Gençlere olağan şüpheliler muamelesi yapılmayacak.

Din ve vicdan özgürlüğü olacak

Toplumsal uzlaşma ile sivil bir anayasa yapacağız.

Bunları yaptığımız zaman kimse hiçbir devlet Türkiye'ye sizde demokrasi yoktur diyemez. Kadın erkek eşitliği var diyecekler. İnsana, çevreye değer veriliyor diyecekler. Türkiye beton ekonomisinden üretim ekonomisine geçecek.

ASGARİ ÜCRET 2200 LİRA

Bunları yaptığımız zaman kimse hiçbir devlet Türkiye'ye sizde demokrasi yoktur diyemez. Kadın erkek eşitliği var diyecekler. İnsana, çevreye değer veriliyor diyecekler. Türkiye beton ekonomisinden üretim ekonomisine geçecek. Üçüncü olarak Ortadoğu ve Balkanların en fazla yatırım yapılan ülkesi olacağız. Bizim projelerimizle Türkiye, yeni bir güç olarak ortaya çıkacak. Güçlü bir sosyal devlet inşa edeceğiz. Asgari ücret vergisiz olarak net 2200 lira olacak. En düşük emekli aylığı 1500 lira olacak. 1500 liranın alında maaş alan 1 milyon 640 bin kişi var. Onlara nefes aldıracağız.

4 milyon 210 bin kişiye istihdam sağlayacağız.

Biz millet için, toplum için, gençlerimiz, kadınlarımız, huzurlu bir Türkiye için varız. Alevisi, Sünnisi yeni bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Yeni bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz.

BEYANNAMEDEKİ DETAYLAR

‘Millet için geliyoruz’ başlıklı, 230 sayfadan oluşan bildirgede Türkiye'nin beş temel sorununun hak, hukuk, adalet, eğitim, ekonomi, toplumsal barış ve dış politika olduğu belirtildi.

CHP ‘hak, hukuk, adalet’ başlığında OHAL’in kaldırılması ve ‘tek adam rejiminin’ son bulmasını vaat ederken, ekonomi başlığında da Aile Sigortası ve asgari ücretin yükselmesini vaat etti.

"NEVRUZ RESMİ TATİL İLAN EDİLECEK"

Bildirgede 'Nevruz resmi tatil ilan edilecek' kısmı dikkat çekti.

PARTNERDünyanın en zehirlisi Antalya'daDünyanın en zehirlisi Antalya'da

Doğu Perinçek ilk icraatını açıkladı: Seçilirsem Esad'ı uçağın merdivenlerinde karşılayacağımDoğu Perinçek ilk icraatını açıkladı: Seçilirsem Esad'ı uçağın merdivenlerinde karşılayacağım

Son dakika! YSK, üç adayın adaylığını düşürdüSon dakika! YSK, üç adayın adaylığını düşürdü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.