1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. CIA 'den FETÖ'ye MİT izliyor uyarısı
CIA 'den FETÖ'ye MİT izliyor uyarısı

CIA 'den FETÖ'ye MİT izliyor uyarısı

Çatı iddianamede FETÖ ve CIA ilişkileri deşifre edildi. Gülen ile firari Mustafa Özcan arasındaki konuşmaya yer verildi. Özcan, MİT’in Pensilvanya’daki çiftliği takibe aldığını belirterek tedbir alınması için Gülen’i uyarıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Önümüzdeki günlerde ilk duruşması yapılacak olan, 15 Temmuz ihanet girişimine ilişkin çatı davanın iddianamesinde, başta CIA ve MOSSAD olmak üzere FETÖ’nün yabancı istihbarat örgütleri ile kurduğu hain ittifaklar da somut örneklerle deşifre edildi. 

Bilgileri Gülen'e götürdü 

İddianamede, ABD’nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA ile FETÖ arasındaki dayanışmayı ortaya koyan bir bant kaydından da alıntı yapıldı. Terörist başı Fetullah Gülen ile FETÖ’nün mütevelli heyeti üyesi firari Mustafa Özcan arasında geçen 2013 tarihli konuşmada Özcan, CIA kaynaklı bazı bilgileri Gülen ile paylaşıyor. Daha önce internete de sızan konuşmada, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Pensilvanya’daki nifak çiftliğini yakın takibe aldığı ve çiftliğe giren çıkanlara karşı dikkatli olunması üzerinde duruluyor. 

MİT imamı 'Dr. Sinan' 

MİT’e karşı önlem alınması için Gülen’i uyaran Özcan, istihbaratın “Özbek” kod adlı FETÖ'cü bizzat CIA yetkililerinden alındığı da vurguluyor. MİT’ten, “Dr. Sinan beyin şirketinden elemanlar ABD’ye gönderilmiş” diye söz ediliyor. İddianamede “Dr. Sinan” kod adlı kişinin sözde “MİT İmamı” Murat Karabulut olduğu da belirtiliyor. 

Türklere dikkat edelim 

Ankara Başsavcılığı’nın  iddianamesi’nde, FETÖ-CIA paslaşmasını gözler önüne seren bölüm özetle şöyle: “Türkiye Mütevellisi içinde görev yapan Mustafa Özcan ile Gülen arasında geçen ve açık kaynaklara da yansıyan görüşmede Mustafa Özcan’ın, ‘ABD’deki yetkililerle görüşen Özbek dostumuzdan öğrendiğimize göre, Dr. Sinan beyin şirketindeki şahıslar ABD’dekilerin dikkatini çekecek  selemanlar göndermişler. Türklere dikkat edelim’ ifadelerini kullandığı tespit edildi.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.