1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Cinayet zanlısı sınır kapısında yakalandı
Cinayet zanlısı sınır kapısında yakalandı

Cinayet zanlısı sınır kapısında yakalandı

Van'ın Gevaş ilçesinde cezaevinden izinli çıkan kişiyi öldürüp Irak'a kaçan şüpheli, Habur Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaparken yakalandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı

A+A-

Erzurum Güncel-  Van'ın Gevaş ilçesinde, cezaevinden izinli çıkan kişiyi öldürüp Irak'a kaçan şüpheli, Habur Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaparken gözaltına alındı. 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 26 Mart'ta, Hişet Mahallesi Gevaş-Tatvan kara yolu Van Gölü kenarında bulunan bir erkeğe ait cesetle ilgili çalışma başlattı.   

Kafasına ve vücuduna ateş edilerek öldürüldüğü belirlenen kişinin, Erzurum Narman Açık Ceza İnfaz Kurumundan izinli çıkan G.E. olduğu bilgisine ulaşıldı. 

Cinayet Büro Amirliğince oluşturulan özel ekip, G.E.'nin evinin bulunduğu mahallede güvenlik kameralarını inceledi, akraba ve arkadaşlarıyla görüştü.

Ekipler, titizlikle yürütülen çalışmada cinayeti, maktulün akrabası E.E'nin işlediğini tespit etti. 

Oğlu O.E. ile akrabası İ.E'nin yardımıyla Irak'a kaçan şüpheli, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'ndan, 11 Nisan'da Türkiye'ye giriş yapan yolcu otobüsünde yakalandı. 

Gözaltına alınan E.E, O.E. ve İ.E, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Şüphelilerden E.E. ve İ.E, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, O.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Bu arada şüpheli E.E.'nin, sorgusunda, maktulü sürekli kendisinden para istediği için, alkollü olduğu bir sırada aracın torpidosunda bulunan silahla öldürdüğünü ve silahı göle attığını söylediği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.