1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Çocukların Türkçe Sevdası
Çocukların Türkçe Sevdası

Çocukların Türkçe Sevdası

Türkçeye sahip çıkan minik öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte farkındalık oluşturmak için MNG Alışveriş Merkezinde Etkinlik düzenlediler.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurumlu minik öğrenciler düzenledikleri etkinliği ile Türkçeye sahip çıktılar. Yakutiye Sabancı Ortaokulu 6 sınıf öğrencileri öğretmenleri Emine Behiye Polat Kütük rehberliğinde, ‘Türkçe Her Yerde -Türkçem Benim Ses Bayrağım’ projesi başlattılar. Proje kapsamında ellerinde, "Türkçesi varken yabancısına hayır! Dilimiz kimliğimizdir, sahip çıkalım! Dilimiz birliğimiz, birliğimiz dilimiz! Yabancı dilde tabela istemiyoruz! Dilini koru, özünü koru! Yolumuzu aydınlatan ışık Türkçe!" yazılı pankartlar ile MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezine gelen öğrenciler farkındalık etkinliği yaptılar. Baskılı penyeler de giyen çocuklar, üzerinde dilimizi doğru kullanmanın ve ona sahip çıkmanın önemiyle ilgili cümleler olan küçük notlar dağıttılar. 

Amaçlarının Türkçenin güzelliği ve Türkçe konuşmanın önemini gelecek nesillere aktararak toplumu bilinçlendirmek olduğunu belirten Sabancı Ortaokulu Uzman Türkçe Öğretmeni Emine Behiye Polat Kütük, “ öğrencilerimiz ile birlikte Türkçenin önemine belirten dövizler taşıyarak MNG Alışveriş merkezine geldik. Göğsümüzde projenin farkındalık cümleleri baskılı penyelerimiz, gönlümüzde Türkçe sevdasıyla hazırladığımız gösteriyi sunduk. Dağıttığımız notlarla Türkçe bilinci oluşturmaya çalıştık. Türkçenin güzelliği ve Türkçe konuşmanın önemi üzerine yaptığımız etkinlik, büyük ilgi gördü ürken çocuklarım tebrik ve takdirle karşılaştılar” diye konuştu. 


Öğrenci velilerinin düzenledikleri tüm etkinliklerde kendilerini yalnız bırakmadığını ifade eden Emine Behiye Polat Kütük, “ Her çalışmamda desteğini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Salih Kaygusuz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cihan Kıvanç ve Okul Müdürümüz İhsan Akpınar'a şükranlarımı sunuyorum.Ayrıca böyle anlamlı etkinlik sonrası çocuklarıma güzel bir farkındalıkla teşvik verip lahmacun ve ayran ikram eden hiçbir ücret almayan Furkan Bey'in şahsında MNG Alıveriş merkezi yöneticileri ile Dayı Lahmacun'a ve bu ikrama vesile olan kıymetli velim, Okul Aile Birliği Üyemiz Mehmet Kenger'e de teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.