1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Çomaklı, Derya Derneği ve Ebu İshak Vakfına Konuk Oldu
Çomaklı, Derya Derneği ve Ebu İshak Vakfına Konuk Oldu

Çomaklı, Derya Derneği ve Ebu İshak Vakfına Konuk Oldu

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum’da faaliyet gösteren Derya Sosyal Yardımlaşma ve Gelişim Derneği ve Ebu İshak Vakfını ziyaret ederek yöneticilerle bir araya geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Hafta sonlarını STK, sendika ve dernekleri ziyaret ederek değerlendiren Rektör Çomaklı, bu hafta sonu da Derya Derneği ve Ebu İshak Vakfının misafir oldu. 
Derya Derneği Başkanı Ensar Koylu ve Ebu İshak Vakfı Başkanı Raci Solmaz, Rektör Çomaklı’nın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, şehrin tanıtılması ve kalkınması için bu tarz çalışmaların önemli olduğunu ifade ettiler. Koylu ve Solmaz, Atatürk Üniversitesinin proje faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirterek, eğitim ve kültürel anlamda gösterdiği özverili çalışmalardan dolayı Rektör Çomaklı’ya teşekkür ettiler. 
Ziyarette Atatürk Üniversitesi hakkında genel bir bilgi veren ve hedeflerini anlatan Rektör Çomaklı, Üniversite-STK iş birliklerinin kendileri için büyük önem arz ettiğini ifade ederek, bu iş birlikleri kapsamında bir kısım uluslararası öğrenciyi iki kuruma emanet etti. 
Rektör Çomaklı: “Yeni Nesil Üniversite anlayışının zihinlere yerleşmesi için çıktığımız bu yolda STK, vakıflar, iş dünyası, dernekler vb. kuruluşlarla gerçekleştirilen iş birlikleri sayesinde başarı sağlayabiliriz. Ülkelerinden uzak, memleketimizde eğitim gören misafir öğrencilere Erzurum’un kadim kültürünü tanıtmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. 
Misafir öğrencilerimizin ülkemizi, şehrimizi tanımaları noktasında ve insanımızın sahiplenme kültürünün yansıtılması açısından şehrimizin iki önemli STK’sı olan Derya Derneği ve Ebu İshak Vakfı belli bir sayıda uluslararası öğrencimizi emanet ettik. Kültür elçimiz olan yabancı öğrencilerimizle, kendi evlatları gibi ilgileneceklerinden emin olduğum vakıf ve dernek yöneticilerimize şimdiden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.