1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş adaylık açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş adaylık açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş adaylık açıklaması

Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin "Kimse ‘bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur’ diye bize aday teklifiyle gelmesin" dedi. Fahiş fiyatla ürün satanlarla ilgili olarak Erdoğan, "belediye zabıtalarına iletin" açıklamasını yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti grubunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde yerel seçimlerle ilgili partisinin olası adayları vardı. Kriterlerini açıklayan Erdoğan, 'torpil arayışında' olan muhtemel adaylara set çekti.

Erdoğan 'kimse aday teklifiyle gelmesin' diyerek liyakata dayalı aday çıkaracaklarını söyledi. Erdoğan, tüm seçim bölgelerinde aday çıkaracaklarını da belirterek şunları söyledi:

'BU SENİM YAKINIMDIR' DİYE GELMEYİN 
-Mahalli seçimlerde en isabetli adayları belirleyerek, en verimli çalışmaları gerçekleştirerek hedeflerimize ulaşmalıyız. Kimse, 'Bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur.' diye bize aday teklifiyle gelmesin.

GURUR VE KİBİR ABİDESİ İNSANLARI GETİRMEYİN
-Burada ehliyet ve liyakat esastır. Partimize şehirlerimize en iyi katkıyı sağlayacak yaklaşımı sizlerden bekliyorum. Ehli tevazu isimler getirin. Halka tepeden bakmayacak isimler getirin. Gurur kibir abidesi insanları getirmeyin. İşini iyi yapan davayı hazmetmiş isimleri getirin. İlgisi alakası olmayanları buradan aday gösterelim yok öyle birşey.  Sadece partinin karşılığına sığınan bir adaylık değil aday da prim yapacak. Tüm seçim bölgelerinde adaylarımızı çıkaracağız.

Ekonomiyle ilgili de konuşan Erdoğan stokçuları uyardı ve gereğinin yapılacağını söyledi. İşte Cumhurbaşkanının Ekonomiye dair mesajları:

YENİ BÜTÇEYİ UYGULAMAYA KOYACAĞIZ
-Yeni yönetim sistemi 24 Haziran seçimleriyle birlikte resmen uygulamaya girmiştir. hazırladğımız ilk bütçeyi iki hafta sonra meclis'e gönderiyoruz. Yeni bütçeyi 1 Ocak'tan itibaren uygulamaya başlayacağız. Yeni bütçe ile faiz kur enflasyon şer üçgeninde kurulan tuzaktan kurtararak hedeflerimize uygun büyüme performansına ulaştırmakta kararlıyız. 

DALGALANMAYI GERİDE BIRAKIYORUZ
-Türkiye'yi siyasi gayelerle köşeye sıkıştırma amacı taşıyan dalgalanma dönemini yavaş yavaş geride bırakıyoruz. İş dünyamızdan esnafımızdan ricamız, sabırlı olacaksınız.

STOKÇULARIN GEREĞİNİ YAPARIZ
Stokçulara ve stoklara da fırsat vermeyeceksiniz. Eğer stokçular tarafımızdan belirlenirse kimse kusura bakmasın gereğini yaparız.

ZABITALARA İLETİN
-Sevgili milletime seslenmek istiyorum. Gerçekten alışılmadık görülmedik şekilde ürünlerde fiyat farkları varsa bunları belediye zabıtlarına iletin. Zabıtalarınızı da hassasiyet içinde olmaya teşvik edin. Nerede bu tür fiyatlarda ciddi manada oynamalar varsa hatta stoklar varsa stoklarını basmak gereğini yapmak bizim de devlet olarak yapmak milletimizin haklarını koruma bakımından görevimizdir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.