1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Moldova Cumhurbaşkanı Dodon ortak basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Moldova'ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. İşte görüşme sonrası Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

"Merhum Süleyman Demirel'in ziyaretinden 19 yıl sonra ilk resmi ziyaret olması nedeniyle benim için ayrı. Dodon, ülkemizdeki 24 Haziran seçimlerinin ardından yemin törenime bizzat katılmıştır, teşekkür etmek isterim."

"İkili ilişkilerimizi ele alma fırsatı bulduk. Moldova'nın egemenliğinin, toprak bütünlüğünün korunması çok önemli."

"2016 yılı sonunda Serbest Ticaret Anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle önemli gelişme kaydettik."

"Stratejik ortaklar birbirini hayati çıkarlar söz konusu olduğunda tereddütsüz destekler. Moldova'dan özellikle FETÖ konusunda tereddütsüz destek bekliyoruz."

Moldova Cumhurbaşkanı Dodon, Gökoğuz Yeri'nin özerkliğinin anayasada güvence altına alınması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taahhütte bulundu.

"Darbe girişiminde bulunanlar özellikle silahlı kuvvetlerimize, polisimize, yargımıza devletimizin bütün kademelerine sızmış bir terör örgütüdür. Şuan da bu terör örgütü burada da aynı adımları atabilir."

"İmza attığımız stratejik ortaklık açıklaması yalnızca bir kağıt parçasından ibaret değildir. Türkiye, Moldova'nın istikrarlı ve güçlü olmasına katkıda bulundu."

"İki devlet bankası; Halk Bankası ve Ziraat Bankası, elemanlarını buraya göndermek suretiyle bir çalışma yaptılar. En kısa zamanda bu iki bankamızdan biri veya ikisi Moldova'da şubelerini açacaklar."

"Kılıç meselesi ile ilgili onunda talimatını bakanımıza verdim. En kısa zaman replikasını yapmak suretiyle sizlere en kısa zaman onun yetiştireceğiz. "

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.